Eko radionice i predavanja u sklopu projekta ‘Znanjem do očuvanja’

Ilustracija/Eko udruga Krka

Nacionalni park ‘Krka’ od 2012. u svojim Ispostavama u Drnišu i Skradinu organizira eko radionice i predavanja u sklopu projekta Znanjem do očuvanja kako bi potaknula razvoj svijesti o potrebi razvrstavanja, ponovnog korištenja i recikliranja upotrijebljenih materijala.

Projekt je zamišljen kao niz edukativnih aktivnosti – besplatnih ekoradionica i predavanja – u cilju upoznavanja svih zainteresiranih, prije svega odraslog lokalnog stanovništva, s načinima na koje mogu odbačenim stvarima udahnuti novi život.

Ove godine u radionici Probiotički napitak TIBICOS spravljat će se prirodno fermentirani napitak, bogat blagotvornim bakterijama koje organizmu pomažu da ostane zdrav. Najbolji materijal za izradu svijeća je pčelinji vosak, jer nije toksičan, pročišćava zrak i pomaže osobama koje  pate od alergija, a upravo to učit će polaznici radionice Izrada ekoloških voštanih svijeća.

Predavanje Važnost staništa nastalih ljudskom djelatnošću u zaštiti prirode razradit će moderan pristup zaštiti prirode koji opisuje staništa koja bolje ispunjavaju svoju svrhu u zaštiti prirode kad su pod utjecajem ljudske djelatnosti nego kad su prepuštena prirodi.

Ovogodišnji projekt Znanjem do očuvanja završava radionicom Izrade ekološkog nakita (eco choker) od maslinova drveta, naplavina i gume i radionicom 3, 2, 1, peci CD, na kojoj će se izrađivati mozaik od starih CD-ova kao novi ukrasni element.

NP Krka Znanjem do očuvanja

Raspored ekoloških radionica i predavanja je sljedeći:

  1. studenoga 2017. (petak) – Drniš, 18 sati
  2. studenoga 2017. (subota) – Skradin, 18 sati

Predavanje/radionica ‘Probiotički napitak’ – predavačica/voditeljica radionice: Sendy Osmičević, mag. ing. silv., udruga ‘ZMAG’

  1. studenoga 2017. (petak) – Drniš, 18 sati
  2. studenoga 2017. (subota) – Skradin, 18 sati

Radionica ‘Izrada ekološke voštane svijeće’ – voditelji radionice: članovi Ekološke udruge ‘Krka’

  1. studenoga 2017. (petak) – Drniš, 18 sati
  2. studenoga 2017. (subota) – Skradin, 18 sati

Predavanje ‘Važnost staništa nastalih ljudskom djelatnošću u zaštiti prirode’, predavači: članovi udruge ‘Biom’

  1. studenoga 2017. (petak) – Skradin, 18 sati
  2. studenoga 2017. (subota) – Drniš, 18 sati

Radionice ‘Izrada eko nakita’ i ‘3, 2, 1 peci CD’ – voditeljice radionice: Sanja Kljajić i Marija Gundić

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.