Eno-gastro susreti Šibensko-kninske županije drugu će godinu za redom predstaviti malena obiteljska gospodarstva, ali i poljoprivredne projekte u sklopu inicijative Taste Šibenik-Knin County. Proizvođači hrane i ruralnih proizvoda tako će se 9. ožujka predstaviti pred okupljenim dalmatinskim ugostiteljima i hotelijerima.
Službeni dio programa otvara šibensko-kninski župan Goran Pauk predstavljajući projekt i njegovu važnost u povezivanju ugostitelja Dalmacije s lokalnim proizvođačima. Direktorica Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, Željana Šikić predstavit će nove projekte u domeni turizma, kojima je cilj svakog posjetitelja povezati sa zanimljivim ruralnim domaćinstvima.
Tema ovogodišnjih susreta, povratak tradiciji, jedno je od načela poznate nutricionistice i autorice brojnih knjiga o prehrani, Aniti Šupe koja će okupljene sudionike podsjetiti na važnost povratka namirnicama koje su tradicionalne. Program se nastavlja uz morske priče ribara i školjkara, Ante Skelina i Frane Kalauza.
Na radionicama uživo, moći će se kušati riba i školjke šibenske regije a za sve sudionike organiziran je interaktivan dio programa u kojem se traže pravi gurmani.
Susrete prati festivalski dio programa na kojem će se ove godine okupljenim ugostiteljima, hotelijerima i turističkim agencijama predstaviti više od 30 različitih proizvođača. Eno-gastro susreti poslovno su događanje namijenjeno isključivo b2b segmentu, s ciljem jačanja zajedničkog napora u predstavljanju autentičnih dalmatinskih iskustva u čaši i na tanjuru.
Nakon uspješnog prvog izdanja susreta i brojnih okupljenih ugostitelja i hotelijera iz županije, ali i cijele Dalmacije, organizatori najavljuju još zanimljiviji program te veći broj izlagača. Eno-gastro susreti okupit će tako proizvođače iz cijele županije, od pčelara, craft pivara i vinarija do poznatih suhomesnatih delicija županije, ribe i školjaka te vrhunskih proizvoda od kravljeg, kozjeg i ovčjeg mlijeka.