Epicentar kod Konjevrata: Potres od 3 stupnja po Richteru uspaničio građane

NOVO 22,04 

Seizmografi Seizmološke službe zabilježili su u 21,24 sati umjeren potres s epicentrom 13 km sjeveroistočno od Šibenika u okolici mjesta Konjevrate. Potres je bio magnitude 3.0 prema Richteru, a u epicentralnom se području osjetio intenzitetom IV stupnja Mercalli–Cancani-Siebergove ljestvice, izvijestili su iz Seizmološke službe.

potres konjevrati

 

RANIJE

 

Oko 21.20 sati zatreslo se tlo u Šibeniku i okolici, a telefoni Županijskog centra 112 krenuli su zvoniti.

– Čuli smo i mi neku detonaciju, telefoni zvone, građani pitaju pitaju jel potres, ali mi ništa ne znamo. Javili smo gore u Zagreb pa ćemo viditi, kratko su nam kazali u Županijskom centru 112.

Tutnjava karakteristična za potres uznemirila je građane, a službene potvrde iz Seizmološkog saveza još uvijek nema.

 

Zatreslo je dobro diljem grada, a kako nam čitatelji javljaju, podrhtavanje se osjetilo ne samo u drugim dijelovima županije, već i u Splitu.

– Taman gledam tursku sapunicu i odjednom se trese sve. Srce mi je otišlo u petu! Ne mogu od straha, pred očima su mi slike Meksika od prije kojih misec dana. Šta ako se tako nešto dogodi i kod nas? Pa i u Italiji je bilo gadno nema puno, a oni su priko puta nas, kaže nam uspaničena Šibenčanka.

Službenih izvještaja o jačini potresa još uvijek nema.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.