Eva Rožajac na novoj terapiji u Rimu: Otac Sead pita se do kada će im ljudi moći pomagati

Eva Rožajac ponovno je primljena u rimsku bolnicu Ospedale Pediatrico Bambino Gesù gdje je počela primati enzimsku nadomjesnu terapiju.

Eva je s ocem Seadom u ponedjeljak odletjela za Rim, a već danas je započela novi tretman u njezinom dugotrajnom i skupom liječanju.

– Uz humanitarnu pomoć putujemo u Rim, a bolnica nam plaća lijek. Do kad ćemo moći tako ne zna se. U svojoj jedino prelijepoj Hrvatskoj ne možemo dobiti ništa niti da nas pošalju na liječenje, a kamo li da stave lijek na listu. Troje je djece u Hrvatskoj kojima je potrebna terapija dok ne bude kasno, napisao je Sead Rožajac, zahvalan svima koji im svo ovo vrijeme nesebično pomažu.

eva rozajac

Podsjetimo, Eva Rožajac je početkom prosinca 2016. godine počela liječenje u rimskoj Pedijatrijskoj bolnici gdje je primljena u okviru ispitivanja eksperimentalne metode liječenja Battenove bolesti. Iako bolnica plaća liječenje, česta putovanja i boravak roditelja uz Evu financijski su pomogli brojni dobri ljudi novčanim prilozima i humanitarnim akcijama.

Nakon što je Američka agencija za hranu i lijekove FDA u travnju prihvatila po hitnom postupku liječenje terapijom enzima za CNL2 pacijente Battenove bolesti u Americi, to je učinila, sredinom godine, i Europska komisija. Riječ je o terapiji koja može očuvati zdrave stanice mozga od propadanja.

eva rozajac2

eva-racun

Eva Rožajac na novoj turi terapije u rimskoj pedijatriji

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.