Evo koliko vas od danas koštaju pozivi i poruke iz Hrvatske prema EU

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) izvijestila je kako će od srijede 15. svibnja slanje SMS poruka i pozivi iz Hrvatske prema bilo kojem broju iz neke od zemalja Europske unije biti jeftiniji.

– Svi hrvatski operatori moraju prilagoditi cijene svojih poziva i SMS-ova prema ograničenju na razini EU-a. Ograničenje cijena odnosi se isključivo na privatne korisnike. Cijene su propisane i za SMS cijena će iznositi 0,55 kuna po SMS poruci, dok će cijena poziva prema nekom od brojeva u EU iznositi 1,76 kuna po minuti – javlja HAKOM.

Uredba kojom su uvedena nova pravila o ograničavanju cijena poziva i SMS-ova pokriva samo komunikacijske usluge unutar EU-a, koje se temelje na potrošnji po jedinici volumena i koje se nude potrošačima, odnosno privatnim korisnicima. Uredba se odnosi na sve države članice EU-a, uključujući najudaljenije regije, koje su dio jedinstvenog tržišta EU-a.

Više detalja i informacija provjerite OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.