Financira Europa: Provjerite koji gradovi i općine u županiji dobivaju besplatan internet

Europska komisija objavila je rezultate drugog poziva na prijave za inicijativu WiFi4EU koji je trajao od 4. do 5. travnja, a među više od 100 hrvatskih gradova koji će dobiti vaučere pojedinačne vrijednosti od 15.000 eura za troškove ugradnje Wi-Fi pristupnih točaka na javnim mjestima su Skradin, Biskupija, Vodice, Kistanje, Rogoznica, Unešić i Murter-Kornati.

Ukupan proračun u tom pozivu iznosio je 51 milijun eura, a prijave su zaprimljene iz svih zemalja koje sudjeluju u programu, odnosno iz država članica EU-a, Islanda i Norveške, piše Euractiv.

– Drago nam je što je odaziv općina na ovaj drugi poziv bio iznimno pozitivan. Primili smo više od 10.000 prijava. I dalje ćemo povezivati Europljane kako bismo im omogućili uživanje u svim prednostima jedinstvenog digitalnog tržišta – izjavila je povjerenica za digitalno gospodarstvo i društvo Marija Gabriel.

Popis gradova i općina u Hrvatskoj koji će imati besplatan Wi-Fi možete pronaći OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.