FOTO Ako ste propustili ‘light show’, pogledajte spektakularne fotke munja koje su parale nebo

Najavljeni obilni pljuskovi praćeni grmljavinom nisu sinoć mimoišli ni srednju Dalmaciju. ‘Lampalo’ je duž cijelog  obalnog područja županije, a pošteđena nije ostala ni zagora i skradinsko područje.

U Žaboriću je tako palo 76 litara kiše po četvornom metru, u Šibeniku više od 50 litara, a u Dubravi i Skradinu oko 40 litara kiše.

Čak 1.600 munja paralo je noćas nebo nad Dalmacijom, a oni kojima je strast ‘loviti ih’ u kadar, zabilježili su spektakularne prizore fotoaparatima.

Obistinila su se, dakle, upozorenja meteorologa o iznimno opasnom vremenu protekle noći, zbog čega je izdan treći, najviši stupanj upozorenja o opasnim vremenskim prilikama za područje Slovenije i sjeverne Hrvatske, dok je najgore bilo na karlovačkom području uz slovensku granicu gdje je padala tuča veličine teniske loptice koja je uništila automobile, krovove, a nastala je i velika šteta na poljoprivrednim površinama.


Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.