FOTO Bandić u Šibeniku: Počašćen sam što će Zagreb biti pokrovitelj Šansone u Lisinskom

Gala koncert ’20 godina Dalmatinske šansone Šibenik’ održat će se 9. studenog u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, a tim povodom danas je u Šibeniku predstavljen program na kojem je gostovao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, te ravnatelj Lisinskog Dražen Siriščević.

– Počašćen sam što će Grad Zagreb biti pokrovitelj Šansone u zagrebačkom hramu glazbe, koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Za mene je asocijacija na Šibenik, osim katedrale i prekrasnih tvrđava, upravo pjesma. Nema grada koji ima toliko dobrih i kvalitetnih pjevača – istaknuo je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

sansona

Veliki glazbeni događaj danas su na konferenciji za medije na Trgu Republike Hrvatske predstavili i direktori festivala Branko Viljac i Dušan Šarac, te gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

– Ponosni smo što će se kultni šibenski festival održati u samom srcu grada Zagreba. Dogovor oko održavanja postignut je u vrlo kratkom vremenu, na čemu zahvaljujem gradonačelniku grada Zagreba Milanu Bandiću te direktorima Festivala. Vjerujem kako će publika prepoznati ovaj veliki jubilej, a pozivam i šibenske gospodarstvenike da se pridruže organizaciji 20 godina Šansone u Zagrebu jer je ovo način da ostvare kontakte i povežu se sa zagrebačkim gospodarstvenicima – istaknuo je šibenski gradonačelnik.

bandic buric sibenik

Koncert organiziraju Glazbena udruga Šibenik koncert, Grad Šibenik i Grad Zagreb, zajedno sa Društvom Šibenčana u Zagrebu.

Dražen Siriščević, ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, pozvao je sve ljubitelje glazbe da se odazovu Gala koncertu jer ih očekuje bogat program.

– U sklopu programa 9. studenog nastupit će vrhunski pjevači, kantautori i dalmatinske klape, a bit će izvedene neke od najboljih skladbi s Festivala od 1998. do 2017. godine, a nastupit će Klapa Maslina, Četiri tenora, Neno Belan i klapa More, Marko Škugor, Jelena Radan, Meri Cetinić, Mario Huljev, Ivan Ive Županović, Đani Maršan, Ivo Pattiera, klapa Iskon, Nera Gojanović Kljajić i ansambl Bonaca, Helena Bastić, Bagatin, Stefany, klapa Cambi, Đani Stipaničev, Zdravko Škender i klapa Sebenico, Ivana Kovač i klape Neverin i Šufit izvest će svoje skladbe – istaknuli su Branko Viljac i Dušan Šarac.

Nakon konferencije, zagrebački gradonačelnik iskoristio je priliku i posjetio katedralu svetog Jakova i tvrđavu Barone.

milan bandic barone (4) milan bandic barone (3) milan bandic barone (2) milan bandic barone (1)

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.