FOTO Biskup Rogić blagoslovio maslinove grane vjernika: ‘Slijedimo Gospodina da imamo udjela u njegovu uskrsnuću’

Mnogobrojni Šibenčani okupili su se danas na blagoslovu maslinovih grančica i procesiji povodom blagdana Cvjetnice odnosno Nedjelje muke Gospodnje. Blagoslov grančica, tradicionalno, održao se ispred zgrade Županije na Trgu Pavla Šubića I., nakon čega su se vjernici zajedno sa svećenstvom uputili u procesiju gradom.

Grančice je blagoslovio šibenski biskup Tomislav Rogić.

– Izvršimo i mi danas spomen Isusovog ulaska u Jeruzalem živom vjerom i pobožnošću. Slijedimo Gospodina na križnom putu da imamo udjela u njegovu uskrsnuću – poručio je biskup Rogić.

Nakon procesije održana je misa u prepunoj katedrali svetog Jakova.

– Radosna vijest – Evanđelje govori o Isusovu ulasku u Jeruzalem. U Božjem planu nije ništa slučajno. Božja providnost ostvaruje se po poslušnosti. Dvojica učenika dovode magare koje čeka da posluži Mesiju, Kralja nad kraljevima. Isus u poniznosti dolazi svome narodu i ide ispuniti Očevu volju za naše spasenje. Kličimo i pjevajmo našem spasitelju kao ono nekoć djeca židovska  u Jeruzalemu. Svi gradovi svijeta i naš Šibenik neka dočekaju i s klicanjem prate sina Božjega – rekao je biskup Rogić vjernicima župa grada Šibenika koji su se u velikom broju okupili na Trgu Pavla Šubića s maslinovim grančicama u rukama.

Ukazao je kako Kristova smrt ujedinjuje one koji u njega vjeruju u bratsku zajednicu, u Crkvu koja se želi darovati za druge kao što je to Krist učinio.

– Kao Božja djeca kršteni smo u Kristovu smrt i uskrsnuće. Nasljedujući Krista raspetoga znati voljeti druge i u trenucima vlastitog trpljenja. Nikada se ne odreći ljubavi, dobrote, milosrđa koju Isus posvjedoči. Muka Gospodina našega Isusa Krista pokazuje što Bog od čovjeka očekuje. Da uvidi koliko je Bog na njegovoj strani,  da ga poziva da se promijeni, ne silom zakona nego uzvraćene ljubavi,  da čovjek nauči ljubiti,  da čovjek nauči živjeti životom za drugoga jer ga tako ovaj život vodi u vječni život s Bogom gdje boli više nema, gdje je savršenstvo istine, Dobrote i ljubavi. Raspeti Spasitelju nauči nas živjeti, nauči nas moliti, nauči nas ljubiti – zaključio je biskup Tomislav Rogić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.