FOTO Dan policije u Mandalini: ‘Imali smo rekordnu sezonu bez zločina koji bi uznemirili javnost’

Dan policije, odnosno blagdan svetog Mihovila, obilježen je danas u sjedištu Policijske uprave šibensko-kninske u Mandalini, a načelnik te uprave Ivica Kostanić u svom je prigodnom govoru istaknuo zadovoljstvo sigurnosnim stanjem u cijeloj županiji. Imali smo rekordnu turističku sezonu, no nije bilo događaja, odnosno nikakvih težih kaznenih djela i prekršaja, koji bi uznemirili javnost.

– Upravo je sigurnost stranih i domaćih turista tijekom ljetne sezone bila jedan od ključnih elemenata pri odabiru turističke destinacije i jedna od naših najvažnijih policijskih zadaća, koju mi uspješno obavljamo iz godine u godinu – naglasio je Kostanić.

policija sv mihovil 270917 3

Istaknuo je posebno eskalaciju požara na našem području gdje je policija bila maksimalno uključena kroz otkrivanja piromana.

– Vrlo brzo i učinkovito su razriješena najteža kaznena djela koja smo zabilježili, kao i pozitivan rezultat po pitanju organiziranog i gospodarskog kriminaliteta – kazao je Kostanić koji se na kraju zahvalio svim djelatnicima njegove Policijske uprave jer bez njihova predanog rada dobri rezultati se sigurno ne bi iskazali.

Tom prigodom za izuzetno uspješnu suradnju i pruženu pomoć kolegij Policijske uprave se posebno zahvalio, povodom čega je načelnik Policijske uprave i uručio zahvalnice Sanji Slavici Matešić, pročelnici Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalne djelatnosti županije, Natku Duvnjaku, ravnatelju Osnovne škole ‘Juraj Dalmatinac’ u Šibeniku, Zorani Vrbičić, županijskoj koordinatorici za školske preventivne programe, Ivanu Gulamu, načelniku Općine Pirovac i Ljubici Maretić, policijskoj službenici za gospodarski kriminalitet.

policija sv mihovil goran pauk 270917 1

U povodu Dana policije u Policijskoj upravi je održano i sportsko natjecanje u kojemu je prvo mjesto u streljaštvu iz zračne puške za žene osvojila Josipa Vujić iz postaje Pomorske policije, a od muškaraca najbolji je bio Joso Dugopoljac iz Policijske postaje Šibenik. Služba kriminalističke policije bila je najbolja u basketu, a u malom nogometu Interventna jedinica policije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.