FOTO Dan Šibensko-kninske županije: ‘S bogatstvom kojim raspolažemo spadamo u sam vrh potencijala Hrvatske’

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Svečanom sjednicom Županijske skupštine i dodjelom nagrada zaslužnim pojedincima i udrugama, danas je u šibenskom je kazalištu obilježen Dan Šibensko-kninske županije.

– Na nešto manje od tri tisuće kvadratnih metara nalazi se biser Republike Hrvatske koji ni po površini ni po broju stanovnika ne pripada najvećim županijama, ali s bogatstvom kojim raspolažemo spadamo u sam vrh potencijala Hrvatske i vjerujem da mi kao zakonodavna vlast svojim radom doprinosimo razvoju gospodarstva i sveopćeg života na ovom prostoru – poručio je predsjednik Županijske skupštine Nediljko Dujić na početku svečane sjednice.

_MG_6200

Šibensko-kninski župan Goran Pauk istaknuo je kako je velik posao napravljen u proteklih 25 godina postojanja županije, napominjući kako je još velik put pred njima.

– Nastavljamo kontinuitet ulaganja u škole, imamo krupne projekte u zdravstvu poput dnevne bolnice i dnevne kirurgije, energetske obnove bolnca, projekti u gospodarstvo poput ABC-a, kroz Razvojnu agenciju pomogli smo 24 projekta, ostvarili smo pravo na dodjelu sredstava iz Europskog poljoprivrednog fonda, radimo i dalje na brendiranju proizvoda, razmišljamo dugoročno i stavljamo naglasak na održivi razvoj, pokrenuli smo projekt razvoja širokopojasnog interneta kako bi brži internet bio dostupan u svim mjestima u nasoj županiji. S Lučkom upravom i Ministarstvom pomorstva nastavljamo gradnju Vrnaže, tvrđava sv Nikole upisana je u UNESCO i stvoreni su preduvjeti da ona zablista u punom sjaju – istaknuo je Pauk važnije projekte.

_MG_6205

‘Partnerstvo s jedinicama lokalne i područne samouprave najvažnija je osovina regionalnog razvitka Lijepe naše. Ne samo da smo prekinuli rasprave o potrebi postojanja županija nego smo uveli praksu redovitih sastanaka s gradonačelnicima i načelnicima’, poručio je u svom govoru ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

– Turistička sezona prošle je godine bila rekordna, za ovu sezonu bit će realizirano milijarda eura investicija u hrvatski turizam što je dobar pokazatelj da će rezultati opet biti rekordni, pa tako i u Šibensko-kninskoj županiji. Kako bi sigurnost i tijekom ove sezone bila na najvišoj mogućoj razini, MUP je vrlo aktivan u cijelom nizu projekata radno nazvanih ‘Sigurna turistička sezona’. Svi znaju za ljepote ovog kraja i hrvatske obale, ali kad provedete pravu anketu s njima, vidite da je sigurnost jedan od glavnih razloga zašto se sve više opredjeljuju doći ovdje. Pretpostavke su da će 17,5 milijuna stranih turista otprilike doći ove sezone, a uz naše službenike i ove će godine o njima brinuti i službenici iz stranih zemalja – riječi su Božinovića.

_MG_6227

Saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev zajedno s državnim tajnikom u Ministarstvu kulture Ivicom Poljičkom, čestitala je Dan Šibensko-kninske županije, a na njihovim čestitkama pridružio se i šibenski biskup Tomislav Rogić.

– Šibensko-kninska županija u trenutku svog osnutka i danas sigurno nije ista. Novi izazovi traže još više sloge, zajedništva i napora za opće dobro svih žitelja. Svako novo rješenje traži i jasne ciljeve, briga za čovjeka, obitelj i egzistenciju neka vas ne umori nego ispuni. Ljepote Šibensko-kninske županije neka vas nadahnjuju, a marljivost i želja za uspjehom neka budu vaša nit vodilja – kazao je šibenski biskup Tomislav Rogić.

_MG_6156

Uslijedila je potom i dodjela nagrada Šibensko-kninske županije, a među dobitnicima su magistar znanosti Josip Ćuzela i Šibenska narodna glazba. Grb Šibensko-kninske županije dobila je 93. zrakoplovna baza HRZ i PZO zbog iznimnog doprinosa u obrani od požara Šibensko-kninske županije, sigurnosti ljudi, materijalnih i prirodnih dobara, te sigurnom odvijanju turističke sezone u 2017. godini, doktorica znanosti Marijana Borić za izniman rad i doprinos na istraživanjima i afirmaciji života i djela Fausta Vrančića te tvrtka Laguna Trade iz Rogoznice zbog iznimnog doprinosa u razvoju nautičkog turizma i kontinuiranog investicijskog ciklusa u podizanju kvalitete usluga Marine Frapa.

Plaketa je dodijeljena Memorijalnom centru Faust Vrančić u Prvić Luci, Udruzi ‘Kampanel 1861’ iz Unešića, kao i udruzi ‘ZvoniMir’ iz Knina.

_MG_6239 _MG_6251 _MG_6252 _MG_6255 _MG_6258

Na svečanosti su, inače, prisustvovali i vijećnici Županijske skupštine, šibenski gradonačelnik Željko Burić sa zamjenicima, gradonačelnik Drniša Josip Begonja, skradinski gradonačelnik Antonijo Brajković, predstavnici žurnih službi i brojni drugi gosti.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.