FOTO Divovski ‘shelf cloud’ nadvio se nad Šibenikom! Jaka kiša pogodila Žirje i Vodice

Divovski ‘shelf cloud’ nadvio se nad šibenskim područjem nešto prije 10,30 sati. Putujući ‘brzinom munje’ tmurni gigantski oblak stigao je s mora, a Šibenik Meteo izvještava da je na Žirju u kratkom vremenu palo oko 21 litra kiše po četvornome metru.

Inače, ‘shelf’ oblak obično se formira na rubu nadolazeće fronte s prednje strane, nagovještavajući izraženo pogoršanje vremena. Posebno ga karakteriziraju jaki vjetrovi koji pušu pri njegovom dolasku.

oblak sibeni knevrijeme 2 oblak sibenik nevrijeme shelf cloud

Jaka kiša zahvatila je i vodičko područje gdje je palo oko 12 litara kiše po kvadratnome metru, a u Šibeniku je tek počela padati. Hoće li se najavljene prognoze obistiniti, tek predstoji vidjeti.

Podsjetimo, DHMZ je objavio novo upozorenje najvišeg stupnja za sjeverni i srednji Jadran, te za gorsku Hrvatsku i unutrašnjosti Dalmacije. Osim jake kiše i lokalnog nevremena, na moru postoji vrlo velika vjerojatnost poplavljivanja riva i zbog jakog, na udare i olujnog vjetra koji će mijenjati smjer. Tijekom dana moguće je prolazno kidanje naoblake, a onda opet slijedi novo jače naoblačenje.


satelit nevrijeme

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.