FOTO Dvojica migranata pronađeni na Meterizama: Prešli brdo u Njivicama, a preko ih dočekala policija!

Dvojica migranata koji su iskočili danas oko 11,30 sati iz kamiona bosanskohercegovačkih registracija kod skladišta trgovačkog centra Era u Njivicama i pobjegla prema brdu, pronađeni su na Meterizama kod dječjeg igrališta, potvrdila je za Šibenski portal Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

Najvjerojatnije su prešli brdo u Njivicama, a policija ih je spremno dočekala na Meterizama. Ljudi iz obližnjeg kafića u tom gradskom kvartu su prestravljeni, u šoku i nisu htjeli davati nikakve izjave.

– Vidjeli smo policiju u marici da je krenila prema gradu, valjda su ih uhvatili, ali nismo sigurni – komentirali su nam, ne želeći davati imena.

meterize migranti

Kosor je za Šibenski portal kazala kako su dvije osobe pronađene, a slijedi utvrđivanje svih okolnosti vezanih za taj događaj.

12,50 sati

Vozač kamiona firme Dumi Šped prevozio je iz Livna drvene grede za Eru, doznaje naš reporter s mjesta događaja. U trenutku kada je išao otvoriti ceradu kako bi iskrcali grede, iz kamiona su iskočila dva migranta. S obzirom da je na krovu kamiona napravljen rez, za pretpostaviti je da su migranti u prikolicu šlepera ušli režući ceradu.

– Jednom sam pokušao podapeti nogu, ali je uspio pobjeći – kazao nam je vozač kamiona vidno u šoku.

era migranti kamion

Drvnu građu prevozio je iz Livna, koje je tridesetak kilometara udaljeno od Kamenskog gdje se, poznato je, okupljaju migranti.

U kamionu im je ostala i torba, a na mjesto događaja, osim temeljne policije, stiže i granična kako bi što prije uhvatili migrante.

kamion migrantipolicija era migranti

RANIJE

– Zaprimili smo dojavu o najmanje dvije osobe koje su pobjegle iz kamiona. Naše postupanje je u tijeku i to je sve što vam zasad možemo reći – kazala nam je Kosor.

Prema prvim informacijama s mjesta događaja, kamion s građevinskim materijalom parkirao se ispred skladišta trgovačkog centra, i u tom trenutku iz njega su iskočile dvije osobe i pobjegle.

(A.M. Crnica, G. Pauk)

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.