FOTO Fritaja od nekoliko tisuća jaja i ove godine privukla brojne Šibenčane

Više od tisuću i pol porcija mega fritaje sa šparogama i pancetom podijeljeno je na tradicionalnom Uskrsnom doručku u Šibeniku koji su i ove godine organizirali Turistička zajednica grada Šibenika, Udruženje obrtnika Šibenik – Ceh ugostitelja i Grad Šibenik.

– Uskrsni doručak u Šibeniku održava se po 15. put i ovo je svojevrsna mala obljetnica. Uspjeli smo postići da u županiji svaki grad i općina imaju doručak i to je ono što je bio cilj. Isto tako, sve županije uz more i dio kontinetalnih ova dva dana imaju doručak, ali mi smo bili prvi i ponosni smo na sve što smo dosad napravili – kazao je Joso Smolić, predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije.

I ove godine Šibenčanima su ponudili namirnice iz našeg podneblja, a uz već spomenutu fritaju tu je bilo šunke, pogača, jaja i ostalih namirnica koje se tradicionalno nađu na blagdanskom stolu.

– Stolujemo ono što su i naši stari stolovali i što je bilo dostupno, od sira i pancete do kuhanog pršuta, jaja, sirnica i kapulice. Što se tiče fritaje, svake godine težimo pokazati da se sa jednostavnim namirnicama mogu napraviti velika jela. Fritaja je od 3.000 tisuća jaja, 30 kilograma panceta i kapule i sve je napravljeno s puno ljubavi jer ovo se bez toga i ne radi – kazao je Ante Radić, predsjednik Udruženja obrtnika.

Kao i svake godine u organizaciji doručka sudjeluje i Grad Šibenik, a zamjenik gradonačelnika Paško Rakić sudjelovao je i u pripremi fritaje.

– Doručak je namijenjen domaćima, ali i brojnim turistima koji se odmaraju u Šibeniku. Osim hrane imamo i bogat popratni program i neće biti dosadno – kazao nam je Rakić.

Da je turistima tradicionalni doručak zanimljiv potvrdio je i bračni par iz Njemačke koji se odmara u Lozovcu.

– Ovo jelo je odlično, jako su zanimljivi okusi, a i općenito cijeli program je za svaku pohvalu – kazali su nam Eric i Janet.

Uz šibenske ugostitelje u programu su tako sudjelovali i  Dječji zbor Cvrčak, Etno igraonica Balarin, Šibenska narodna glazba, Šibenska gradska straža, KU Šuštine, KUD Dubrava i klapa More, a na trgu je izložena i velika uskrsna pisanica koju je prepoznatljivim šibenskim motivima oslikala akademska slikarica Maja Vukina Bogović.

 

 

 

SNAGA Šibenski portal

Uskrsni doručak u Šibeniku

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.