FOTO Goran Pauk primio nagradu za projekt ‘Otvoreni proračun’

Goran Pauk, šibensko-kninski župan i predsjednik Hrvatske zajednice županija, nagrađen je priznanjem transparentnosti u komuniciranju za projekt ‘Otvoreni proračun’ u sklopu svečane dodjele priznanja PRO PR Globe Awards.

Uz Pauka, nagradu za predani rad u odnosima  s javnošću i povezanim disciplinama, dobila je Ermina Duraj, voditeljica kabineta župana – Službe za odnose s javnošću i protokol u Primorsko-goranskoj županiji.

Podsjetimo, projekt ‘Otvoreni proračun’ Hrvatske zajednice županija na otvoreni način i proaktivnim informiranjem i komuniciranjem s javnošću, po prvi put na nacionalnom nivou iskomunicirao je financijske aspekte sustava javnih institucija, odnosno svih hrvatskih županija ujedinjenih u HZŽ.

– Istraživanje Instituta za javne financije svakako je bitno i ponosni smo na rezultate. No, organizacije koje se ne mijenjaju i ne razvijaju – stagniraju i ne mogu se nositi s izazovima modernog doba. Živimo u dobu kada ljudi očekuju da im je sve nadohvat ruke, odnosno da do informacije mogu doći u dva klika mišem. Zato nam se činilo da je ‘Otvoreni proračun’ korak dalje u promicanju transparentnosti i ovo priznanje dokazuje da smo bili u pravu. Prilagođen je svima, možete ga konzultirati u bilo koje vrijeme, a grafički je privlačan za razliku od suhoparnih tabela i prikaza u papirnatim dokumentima. Također, aplikacija znatno skraćuje vrijeme koje bi inače građani trebali utrošiti na pretraživanje i razumijevanje podataka – poručio je Pauk na dodjeli nagrada, prenosi Makarska post.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.