FOTO Hrvatske ceste grade stazu do kapelice heroju sa Šibenskog mosta

Do 26. godišnjice pogibije Marinka Karduma na Šibenskom mostu, 17. rujna, Hrvatske ceste izgradit će pješačku stazu od hotela Panorama do kapelice podignute u spomen na njegovu žrtvu u Rujanskom ratu.

marinko-kardum-00

Inicijativu da se do kapelica uredi staza uz Jadransku magistralu pokrenuli su Marinkovi suborci iz Udruge specijalne policije ‘Jastrebovi’.

– Tako bi se izbjeglo zaustavljanje prometa na magistrali na svaku godišnjicu Marinkove pogibije, koja se obilježava i kao dan osnutka postrojbe i u okviru proslave šibenskog rujanskog ratnog podviga. Pristup do kapelice bio bi siguran i nesmetan u svaka doba Marinkovoj obitelji i prijateljima koji dolaze na to mjesto odati počast njegovoj žrtvi. U realizaciji tog projekta zatražili smo pomoć Nediljka Dujića, kazao nam je Josip Spajić, predsjednik Udruge specijalne policije ‘Jastrebovi’ Šibenik.

marinko6

Radovi su tijekom sezone prekinuti i od ponedjeljka su nastavljeni kako bi sve bilo završeno do dana u kojem je prije 26 godina, nakon teškog ranjavanja, nemoćno ležeći na cesti, s dva rafala iz automatskog pištolja jednog pripadnika JNA mučki ubijen 24-godišnji Marinko, prva žrtva obrane Šibenika.

– Hrvatske ceste, u čijoj je nadležnosti zaštitni pojas uz Jadransku magistralu prihvatile su ideju o uređenju staze i oni će do 15. rujna, o svom trošku, izgraditi šljunčanu stazu do kapelice. Druga faza u tom projektu bit će postavljanje spomen obilježja na platou uz šibenski most, kazao nam je Nediljko Dujić, koji je posredovao kod Hrvatskih cesta kako bi ideja braniteljskih udruga bila realizirana.

marinko1

Iz Udruge specijalne policije ‘Jastrebovi’ krenula je i inicijativa te službeni prijedlog da se Jadranska magistrala kroz Vodice, koja je izgradnjom obilaznice postala gradska ulica, preimenuje u Ulicu Marinka Karduma. Očekuju kako će Gradsko vijeće Vodica takvu odluku donijeti na svojoj prvoj sljedećoj sjednici.

marinko2

marinko4

marinko5

marinko7

marinko8

marinko-kardum-1

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.