FOTO Knin okovala ledena kiša, a u Golubiću snijeg ne prestaje padati

Ciklona čije se središte kasno sinoć nalazilo jugozapadno od Žirja tijekom noći se retrogradno premještalo prema zadarskom arhipelagu pa se veći dio naše županije uz porast temperature zraka našao u toplom sektoru ciklone. Snijeg koji je tijekom večeri padao na kninskom području sa porastom temperatura zraka po visini prešao je u opasnu ledenu kišu koja se u dodiru sa tlom smrzavala u stvaranje debljeg sloja leda, izvijestio je Šibenik Meteo.

Na kijevskom području oborine su u noći prešle u snijeg uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, a snijeg na području Golubiću i malo sjevernije od Knina već treći dan pada. Šibenski portal još jutros je izvijestio kako je na sjeveru županije dosad palo oko pola metra snijega, a Šibenik Meteo javlja da snijeg i dalje pada u Golubiću.

U nastavku dana vrijeme će se postupno stabilizirati pa se uz pretežno oblačno vrijeme očekuje prestanak oborina. Nova ciklona koja će se sutra formirati nad Tirenskim morem rubno će djelovati na vrijeme i kod nas pa se uz pretežno oblačno vrijeme očekuje umjereno jaka bura koja će u petak još dodatno pojačati.

Temperatura zraka trenutno u Kninu iznosi 1 °C, Kijevo mjeri 0.8 °C, na Promini je 0 °C, dok je najtoplije u Primoštenu koji mjeri 9 °C. Od sutra temperatura ponovno u manjem padu.

FOTO Na sjeveru županije palo pola metra snijega: Ekipe čiste ceste, a bura bi mogla zaprijetiti poledicom

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.