FOTO Lions regata u murterskom akvatoriju prikupila 110 tisuća kuna za pomoć ovisnicima

Lions regata pod nazivom ‘Jedrima protiv droge’ koja je održana od 24. do 27. travnja u murterskom akvatoriju, osim natjecateljskog bila je i humanitarnog karaktera, te je na njoj prikupljeno 110 tisuća kuna koje će biti raspoređene najpotrebitijim udrugama u službi prevencije i rehabilitacije ovisnosti o drogama.

Na 21. izdanju regate okupilo se 50 domaćih i stranih posada s više od 500 sudionika iz 17 zemalja Europe i Azije.

Prvo mjesto osvojila je posada LC Norderstedt iz njemačkog Hamburga na čelu sa skiperom Antom Špoljarićem. Drugo mjesto odnijela je posada LC Salona iz Solina pod vodstvom Marka Marinovića, a treće mjesto pripalo je LC Zagrebu 2 na čelu s Leom Dolezilom.

Uz natjecateljski dio održan je i niz zabavnih aktivnosti poput kostimiranja brodskih posada, plesa i pjesme. Posebnu pažnju privukla je večer nacionalnih specijaliteta zemalja sudionika od kojih su se izdvojili makedonski specijaliteti Kabadaja iz Bitole i Skoplja te čvarci i prepoznatljive kremšnite i Bermet LC Samobora.

Inače, Lionsi Hrvatske organizirani u 59 klubova u svim većim mjestima u našoj zemlji s 1.230 članova, svojim humanitarnim i volonterskim radom daju ogroman doprinos lokalnim zajednicama u kojima djeluju kroz pomaganje velikom broju škola, bolnica, udruga slijepih, invalida, kao i mnogobrojnim pojedincima u nevolji.

Na Europa Forumu održanom 2018. godine u Skoplju, Hrvatska je izabrana za novog domaćina ovog najvećeg europskog skupa Lionsa koji će se 2021. godine održati u Zagrebu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.