FOTO Na Krki tek pokoji posjetitelj, ali njezina mističnost zimi ima posebne čari

Nacionalni park Krka zimi posjećuje manje turista nego u ljetnim mjesecima, no to ne znači da je Krka manje atraktivna kad su temperature niže. Baš suprotno, njezina mističnost u zimskim mjesecima ima posebne čari.

PXL_190119_23275475
Duško Jaramaz/PIXSELL
PXL_190119_23275479
Duško Jaramaz/PIXSELL
PXL_190119_23275490
Duško Jaramaz/PIXSELL

Podsjetimo, NP Krka 24. siječnja proslavit će 34. rođendan, a tim povodom za članove Kluba prijatelja Krke pripremili su koncert Četiri tenora i šibenskih sopranistica Nere Gojanović i Tee Slavice uz klavirsku pratnju Gordane Pavić u šibenskom kazalištu te besplatan ulaz u park sljedeći vikend.

Koncert će se održati na sam rođendan Nacionalnog parka s početkom u 20 sati, a 200 vlasnika važeće članske iskaznice Kluba koji se prvi jave, dobit će kartu za koncert koju će moći preuzeti u zgradi Javne ustanove NP Krka u Šibeniku uz predočenje osobne iskaznice Kluba prijatelja od 16. siječnja do isteka zaliha, svakim danom od 7 do 15 sati.

Uz slobodan ulaz u Park sljedeći vikend, zainteresirani posjetitelji moći će se pridružiti i udruzi Forca 08 iz Šibenika u šetnji od Skradinskog mosta do Skradinskog buka pješačkom stazom usječenom u desnu obalu Krke, idealnom za sve one koji žele doživjeti prirodu svakim svojim korakom. Polazak je u nedjelju u 11 sati kod recepcije Skradinski most.

U Skradinu će, također, 22. siječnja u 11 sati, u ispostavi Javne ustanove biti predstavljena knjiga Ante Jurica ‘Ravni kotari i Bukovica: naselja, sakralni objekti, utvrde i arheološki nalazi: kulturnopovijesni pregled’, a predstavljanje će pjesmom popratiti klapa Skradinke.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.