Uoči Svih svetih

FOTO Na Kvanju položeni vijenci i zapaljene svijeće za stradale branitelje i civilne žrtve rata

Uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana, zamjenici župana Darija Puljić i Nikola Blažević, gradonačelnik Šibenika Željko Burić zajedno sa svojim zamjenicima te ostali dužnosnici, položili su vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj u spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata.

Vijence su položili zajedničko izaslanstvo Ministarstva branitelja, čiji je izaslanik predstojnica Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji Edita Grubišić i Udruga iz Domovinskog rata, zajedničko izaslanstvo MORH-a i OSRH-a, MUP-a i ravnateljstva policije. U ime Grada Šibenika vijenac su položili gradonačelnik Željko Burić i njegovi zamjenici.

Uz molitvu odrješenja koju je predvodio fra Ilija Mikulić, počasnu desetinu i mirozov trube, predstojnica Edita Grubišić odala je počast poginulim braniteljima u Domovinskom ratu stihovima pjesme ‘Te godine ’91.’.

Sveta misa zadušnica za poginule branitelje u Domovinskom ratu služit će se na Dušni dan, u subotu u 10 sati u crkvi Svetog Jeronima na Meterizama.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.