FOTO Na sjeveru županije palo pola metra snijega: Ekipe čiste ceste, a bura bi mogla zaprijetiti poledicom

Oko 50 centimetara snijega palo je tijekom protekla dva dana na sjeveru županije od kninskog Vrpolja prema Strmici, pa četiri ekipe Cesta Šibenik čiste snijeg sa županijskih cesta, dok sa dva manja kamiona čiste nerazvrstane ceste, doznajemo od tehničkog direktora Cesta Šibenik, Ante Pijuka.

– Većina kolnika na šibenskom i drniškom području je mokra i skliska, dok je na sjevernom dijelu županije palo dosta snijega, tako da su ekipe gore na terenu. Prema Kijevu jedna ekipa također soli cestu, a s obzirom na prognozu prema kojoj se očekuje nastavak juga narednih dana, ne bi trebalo biti većih problema u prometu – poručuje Pijuk.

Trenutno u skladištima nadcestarija ima nešto manje od 700 tona soli koju Ceste Šibenik konstantno nadopunjavaju.

– Pripremamo se i za slučaj okretanja vjetra na buru i pada temperatura, pa ćemo preventivno sve ceste u županiji posuti solju – govori Pijuk.

Temperatura zraka u Kninu, Kijevu, na Promini i u Golubiću jutros je bila ispod ništice, a dnevne vrijednosti ne bi trebale prelaziti 4 °C.

Hrvatski autoklub (HAK) izvijestio je kako snijeg pada u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, Baranji i središnjoj Hrvatskoj, a moguća je i poledica. Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj uključujući državnu cestu na dionici Zagorje – Vaganac – Udbina – Gračac – Knin te staru cestu kroz Gorski kotar između Zdihova i Kikovice.

‘U priobalju puše jak vjetar, povremeno s olujnim udarima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te ne kreću na put bez propisne zimske opreme. Na pojedinim cestama vozi se dodatno usporeno, zbog vozila zimske službe koja se kreću sporije, pa vozače molimo za strpljenje i razumijevanje. Podsjećamo vozače ostalih teretnih vozila da na području pojedinih policijskih postaja prometna policija može i njih isključivati iz prometa, ovisno o trenutnim meteorološkim prilikama i sigurnosnoj procjeni. Sve sudionike u prometu molimo za razumijevanje, kao i da poštuju upute prometne policije’, navodi HAK u svom izvješću.

Tri osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći na vodičkoj obilaznici

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.