U regiji 19 tisuća munja

FOTO Olujno nevrijeme napravilo nered na Jadriji, potopljena riva u Vodicama: ‘U par minuta nastao je kaos’Foto: Čitatelji Šibenskog portala/Šibenik Meteo

Olujno grmljavinsko nevrijeme koje je danas zahvatilo naše područje, u kratko vrijeme izazvalo je plavljenje obale u Vodicama, potapanje brodica, a na Jadriji su s krovova ‘letjele’ kupe, odlomljeni komadi fasada, polomljena su brojna stabla, a stolice i stolovi sa štekata su porazbacani okolo.

– U par minuta nastao je potpuni kaos. Zatvorili smo se u kuću i slušali kako jugo tuče i nosi sve pred sobom – ispričali su nam čitatelji koji na Jadriji imaju vikendicu.

Prema trenutnim podacima, u Murteru je palo čak 50 litara kiše po kvadratnom metru, Jezera su dobila 33 litre, a slijedi ih Zaton sa 25 litara. Na Prviću je palo 16 litara kiše po četvornom metru.

Šibenik Meteo javlja kako je do podneva na šibenskom području, u sklopu ciklone čije se središte nalazi nad sjevernim Jadranom, izmjereno je 500, u regiji čak 19 tisuća munja.

Iz Županijskog centra 112 doznajemo kako je u tijeku nekoliko intervencija na gradskom području zbog polomljenih stabala na prometnicama.

U Primoštenu se nasukala i jedrilica na obalu, javlja Primošten Plus. Srećom, nitko nije ozlijeđen.

Marija Huljev/Primošten Plus

Iz Općine Murter-Kornati zamolili su mještane i goste za strpljenje dok radnici komunalnog društva ‘Murter’ saniraju kritične točke na cestama, koje su zbog nanosa zemlje, pijeska i grana nesigurne za cestovni promet.

– Nakon što se osigura nesmetano kretanje kolnicima, na redu je uklanjanje lokvi i pročišćavanje začepljenih odljevnih otvora na javnim površinama.
Naime, uslijed iznimno velikih slivova kišnice, koja je za sobom nosila u bujici i zemlju i manje kamenje, pojedini otvori su neprotočni, uslijed čega su nastale djelomične poplavljene površine – priopćili su na Facebooku.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.