FOTO Policija u lovu na nesavjesne vozače u Donjem Polju: Evo vidiš, uvijek pazim i baš sad me zaustave’

U Vrpolju započela 24-satna akcija nadzora brzine u prometu 03.04.2019., Vrpolje - Temeljem plana organizacije TIPSOL mreze prometne policije drzava Europe odrzava se 24-satna akcija nadzora brzine na podrcju cijele Republike Hrvatske, te jos 20 drzava Europe. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

‘Evo vidiš! Uvijek pazim i baš sad me zaustave. Inače podržavam takve akcije, ali bi trebalo krenuti s kažnjavanjem onih s vrha, vladajućih. Vozim od 1974. godine i kaznilo me dva puta dosad’. Kazao je to Mirko Serajlić iz Sitnog kojeg je policija jutros zaustavila zbog prebrze vožnje u Donjem Polju.

Serajlić je ‘doletio’ brzinom od 81 kilometar na sat, ali policajci ga ipaj nisu kaznili. Imao je sreće jer su utvrdili da nije kažnjavan posljednjih godinu dana. Dobio je zato samo upozorenje umjesto 500 kuna kazne, ali u sljedećih godinu dana ne smije ponoviti prekršaj.


Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Riječ je, podsjetimo, o akciji u prometu koja traje od 1. do 7. travnja, a danas će cijeli dan policije biti na svakom kantunu. Ekipa Šibenskog portala provela je jutro s policijskim službenicima Hrvojem Klarićem i Anton Vrankovićem koji su u Donjem Polju mjerili brzinu vožnje.

– Na području cijele Hrvatske danas je 24-satni nadzor brzine kretanja vozila sukladno planu Ravnateljstva policije, kao i TISPOL-a na području Europske unije. U prva tri mjeseca ove vozači su napravili 2.421 prekršaj prebrze vožnje, u 2018. godine 5.908 takvih prekršaja – kazao nam je policajac Klarić.

Vozači su, koliko smo vidjeti, poštivali propisanu brzinu od 60 kilometara na sat, ali ipak bilo je i onih koji su malo stisli papčicu gasa.

– Što se tiče prekršaja brze vožnje u naseljenim područjima , za vozače koji voze 50 kilometara na sat više od dozvoljenog,  predviđena je kazna od pet do 15 tisuća kuna ili 60 dana zatvora – objašnjava Klarić.

Inače, osim brzine, policija stavlja naglasak i ostale takozvane četiri ubojice u prometu, vožnja u alkoholiziranom stanju, nekorištenje pojasa i korištenje mobitela za vrijeme vožnje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.