FOTO Položeni vijenci kod kapelice prvog stradalog branitelja: ‘Hvala što se žrtva našeg Marinka ne zaboravlja’

Predstavnici braniteljakih udruga, specijalne policije, političkih stranaka, Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije, položili su danas vijence i zapalili svijeće kod kapelice Marinka Karduma, prvog stradalog branitelja u Rujanskom ratu, na Šibenskom mostu.

Mladi hrvatski branitelj Marinko Kardum bio je pripadnik specijalne policije, a poginuo je na današnji dan prije 27 godina kod Šibenskog mosta. Bio je prva žrtva herojske obrane Šibenika, a počast su mu odali gradonačelnik Šibenika Željko Burić sa svojim zamjenicima, šibensko-kninski župan Goran Pauk i njegovi zamjenici, predsjednik Županijske skupštine i županijskog HDZ-a Nediljko Dujić, 1.A satnija, predstavnici UDVDR grada Šibenika i Šibensko-kninske županije, predstavnici Udruge specijalne policije Orao iz Osijeka, članovi UHBDDR iz Grebaštice, predstavnici Udruge specijalne policije iz Domovinskog rate te brojni drugi branitelji i suborci.

41873105_265239220993638_3976825088266731520_nmarinko kardum ppolaganje vijenaca

Šibenski biskup Tomislav Rogić predvodio je nakon polaganja vijenaca i kratku molitvu.

– Hvala što ste došli i ove godine. Zahvaljujemo u ime Udruge specijalne policije, hvala državnom tajniku Vukiću, predsjedniku Županijske skupštine Nediljku Dujiću, a posebno vama predstavnicima specijalne policije i 113. brigade. Hvala što se žrtva našeg Marinka ne zaboravlja i u ovim danima kad se posebno prisjećamo svih naših poginulih suboraca – poručili su predstavnici Udruge specijalne policije.

marinko kardum sibenski most

Nakon polaganja vijenaca kod kapelice Marinka Karduma, program obilježavanja 27. obljetnice Spomendana Rujanskog rata nastavlja se misom u katedrali svetog Jakova.

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Šibensko-kninske županije, u 15 sati u Zečevu započinje obilježavanje osvajanja vojarni ‘Oba dva – sve tri su pale’, nakon čega će u 16 sati na mjesnom groblju u Rogoznici biti položeni vijenci.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.