FOTO Predstava šibenskog kazališta ‘Ljepotica iz Leenana’ otvorila Gavelline večeri

Predstavi šibenskog kazališta ‘Ljepotica iz Leenana’ pripala je čast da večeras otvori  Festival najboljih hrvatskih i kazališnih ostvarenja, 32. Gavelline večeri. Otvaranje ove tradicionalne manifestacije i predstava šibenskog kazališta izazvali su veliki interes među publikom koja, kako doznajemo, nije skrivala oduševljenje viđenim.

‘Ljepotica iz Leenanea’ redatelja Dražena Ferenčine režirana je prema drami irskog pisca Martina McDonagha, a u glavnim ulogama pojavljuju se Biserka Ipša i Franka Klarić te Jakov Bilić i Bojan Brajčić. Na površini, drama je o Maureen Folan, usamljenoj ženi u ranim četrdesetim godinama, i Mag, njezinoj manipulativnoj majci, koja se stalno miješa u Maureenin život i odbija dopustiti kćeri da se zaljubi. Beskrajna usamljenost, međusobni ratovi, zatvorene u svoje čahure majku i kćer dovode do neobičnog raspleta.

gavella gavella2

Osim iz Šibenika, predstave na ‘Gavellu’ dolaze iz Rijeke, Beograda, Splita, Maribora, Virovitice i Zagreba.

gavell1 gavella3

‘Gavelline večeri’ su festival koji gledateljima nudi okupljena najbolja ostvarenja dramske produkcije hrvatskih kazališnih kuća u protekloj sezoni, obogaćena s nekoliko predstava iz susjednih nam država.Za 32. ‘Gavelline večeri’ odabrane su one predstave naših kazališnih kuća, prisnažene jednom predstavom iz Slovenije, odnosno Srbije, koje na upečatljiv, uzbudljiv i umjetnički relevantan način odgovaraju na stvarnost u koju smo uronjeni, pružajući užitak gledanja i obraćajući se publici kao suautoru kazališnog čina.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.