FOTO SDP-ovci dijelili karanfile na šibenskoj pijaci: ‘Borit ćemo se za ravnopravno i pravedno društvo’

Povodom Međunarodnog Dana žena članovi šibenskog SDP-a dijelili su sugrađankama na pijaci karanfile, ali i razglednice s ciljem da ih što više građana pošalje Vladi kako bi se zaštitile žene žrtve nasilja.

– Stopa nasilja nad ženama je sve veća i nasilja su sve brutalnija. Željno očekivana ratifikacija Instanbulske konvencije nije donijela poboljšanje u društvu po pitanju zaštite žena žrtava nasilja, a razlog je što odredbe konvencije nisu uvrštene u pravni sustav ili se ne provode. Tako da imamo posljednje slučajeve nasilja i kroz njih vidimo koliko su pravosuđe i policija neučinkoviti. Borit ćemo se za pravedno i ravnopravno društvo, za slobodu i emancipaciju žena i rodnu ravnopravnost – poručila je Ivana Vučenović, predsjednica Foruma žena SDP-a.

sdp7

Šibenčanke su rado rado primile taj mali znak pažnje, ali nisu propustile kazati i ono što smatraju bitnim.

– Voljela bih kada bi naši vladajući i oporbeni više brinuli za domovinu, jer i ona je žena. Neka ne dozvole da mladi odlaze, lako je za mene, ja odoh na Kvanj uskoro – kazala nam je Cvita Ban.

sdp sdp2 sdp3 sdp4 sdp5 sdp6

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.