FOTO/VIDEO Krenula Kolona sjećanja: ‘Doprinos Vukovara hrvatskoj slobodi nikada se ne smije zaboraviti’

Novo 10,45 Nakon prigodno programa ‘Vukovar – mjesto posebnog pijeteta’ krenula je Kolona sjećanja hodnjom od bolnice do pet i pol udaljenog Memorijalnog groblja žrtava  Domovinskog rata. Šibenski dogradonačelnik kazao je kako su sudjelovali u mimohodu sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

– Sudjelovali smo na križnom putu vukovarskih branitelja i svih Vukovaraca. Vukovar je tada pao, ali je Hrvatska pobijedila. Posebno emocionalno smo doživjeli posjet vukovarskoj općoj bolnici i njezinom muzeju gdje je zorno prikazan način zbrinjavanja teških ranjenika, odnosno u kojim teškim uvjetima su tada preživljavali. Iz žrtve Vukovara je rođena hrvatska sloboda. Doprinos Vukovara hrvatskoj slobodi se nikad ne smije zaboraviti. Danas je Hrvatska nedjeljiva i jedinstvena te žrtva Vukovara nije uzaludna. Iskoristimo to jedinstvo za napredak i razvoj naše domovine -zaključio je.

rakic lucic kolona sjecanja

RANIJE 9,40 Dan sjećanja na žrtvu Vukovara počeo je prigodnim programom ispred vukovarske bolnice, a tamo su jučer stigli zamjenik gradonačelnika Paško Rakić i gradski vijećnik Tomislav Lucić, izaslanici Grada Šibenika.

vukovar sibenik kolona sjecanja (6)

Formiranu Kolonu sjećanja predvodit će hrvatski branitelji Vukovara i članovi obitelji poginulih, ubijenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja Vukovara, a potom će sva izaslanstva položiti cvijeće na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u Vukovaru, pokloniti se svim braniteljima i civilima koji su dali svoj život za domovinu.

vukovar sibenik kolona sjecanja (2)

Podsjetimo, jučer je održana misa, te su zapaljene svijeće za sve žrtve Vukovara, a izaslanici grada Šibenika posjetili su i Opću bolnicu Vukovar, gdje su u znak mira u zrak pušteni lampioni.

vukovar sibenik kolona sjecanja (3)

vukovar sibenik kolona sjecanja (4) vukovar sibenik kolona sjecanja (5)

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.