FOTO Šibenčani u grad zakopčani do grla: Ceste čiste, dežurne službe od jutra posipaju sol na kritičnim lokacijama

Dežurne ekipe Cesta Šibenik od jutra su na terenu diljem županije, posipaju solju kritične lokacije u Šibeniku, dok radnici Zelenog grada solju posipaju staru gradsku jezgru i obalu.

– Sukladno dogovoru s gradonačelnikom mi smo odmah jutros prionuli na posao. Posuli smo uži centar grada solju, Kalelargu, Masnu ulicu, prilaze Poljani i katedrali, te obalu. Tijekom dana ćemo pratiti stanje i intervenirati ovisno o potrebi, tako da građani bez straha mogu normalno  funkcionirati po gradskim ulicama – izjavio je Ante Rakić, koordinator operativnih poslova Zelenog grada koji je zadužen za održavanje stare gradske jezgre i obale.

28381475_10214384310895474_1841687913_n

Radnici tvrtke 2Marka, kao ugovornog izvoditelja za održavanje javnih površina na području grada Šibenika, zaduženi su za čišćenje pješačkih staza, pješačkih zona, trgova i javnih prometnih površina.

Od tehničkog direktora Cesta Šibenik Ante Pijuka, doznajemo kako su ceste u županiji čiste i prohodne.

– Najavljena promjena vremena donijela je sa sobom snijeg koji je praktički pao u cijeloj županiji, no kako su ceste bile posoljene nekoliko dana ranije, on se u dodiru s podlogom odmah topi. Od jutra je u Šibeniku osam ekipa na terenu, u Drnišu su aktivne četiri, u Kninu tri ekipe, a još četiri tima su na mirovanju u slučaju potrebe i kasnije smjene – poručuje Pijuk.

PXL_250218_19855649
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

U pripravnosti će biti i dalje, dodaje, s obzirom na najavljeni daljnji pad temperature.

– Pratimo prognozu, građani su upoznati sa situacijom, a svi vlasnici ili korisnici stambenih, poslovnih i javnih prostora koji imaju obvezu očistiti prilazne putove od svojih objekata do javnih površina, mogu doći kod nas po sol, ili je preuzeti od Zelenog grada – podsjeća Pijuk na raniji dogovor sa sastanka s gradonačelnikom Šibenika Željkom Burićem.

Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

I građani su ozbiljno shvatili upozorenja o nadolazećem hladnom valu, pa su se za izlazak toplo odjenuli. Ipak, Šibenčanka Franka smatra kako je nepotrebno stvorena fama.

– Stanje je najbolje opisati riječima ‘tresla se brda, rodio se miš’. Danima su nas sve službe upozoravale na snijeg, veliku hladnoću i doslovnu apokalipsu. Ljudi su počeli mahnito kupovati brašno i ulje, a sportske trgovine su nas prigodno bombardirale zimskim cipelama i opremom za snijeg. I evo, pala je pokoja pahulja, lijepo ih je vidjeti, ali ništa od toga. Kapa, šal i rukavice i vani se može najnormalnije hodati. Život nije stao – kazala nam je dok je šetala svog psa Perivojem Roberta Visianija u kojem je uslijed niskih temperatura zaledila i fontana.

fontana led hladnoca zima pas snijeg
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.