FOTO Slamić i Klarin zadovoljni tempom radova: Hotel Borovnik krajem travnja primit će prve goste

Hotel Borovnik u centru Tisnog, čija bi rekonstrukcija trebala biti gotova do 29. travnja, obišli su danas u pratnji novinara vlasnik Dane Slamić i načelnik Općine Tisno Ivan Klarin. Obojica su iznimno zadovoljni tempom radova u hotelu koji s 45 posto novca financira Europska unija, a koji će nakon rekonstrukcije zapošljavati 10 novih radnika te, što je još važnije, raditi tijekom cijele godine.

– Tisno će s obnovljenim hotelom dobiti 62 sobe kvalitetnog sadržaja poput wellnessa i bazena. Moram se zahvaliti suradnji s Općinom Tisno, kao i s Europskim fondovima. Bez te suradnje, investicija ne bi bila moguća – istaknuo je Slamić te dodao je sveukupna investicija vrijedna oko 26 milijuna kuna. Isplati se, kaže, truditi i dobiti 45 posto sredstava za obnovu hotela.

tisno hotel borovnik radovi gradnja 020317 11

Vlasnik Borovnika, u kojem je prošle godine zabilježeno oko 45 tisuća noćenja, uredit će i plažu u blizini koja će se zvati Mali Banj, a umjesto diskoteke najavio je otvaranje prigodne vinoteke.

Klarin je, pak, istaknuo kako ga iznimno veseli visoka faza gotovosti projekta.

– Hotel Borovnik izgrađen je 1922. godine, a nekoliko puta je promijenio vlasnika. Ovo je jedan od jako važnih projekata, ne samo u Tisnom, već i na cijelom otoku. Posebno me veseli dizanje kvalitete za jednu zvjezdicu što me veseli i kao čelnika jedinice lokalne samouoprave – rekao je Klarin prilikom obilaska.

Gosti će, napominje Klarin, dobiti nešto što dosad nije postojalo u Tisnom. Investicije poput hotela daju dodatni optimizam u vezi turizma.

– Radimo s ciljem da se naši gosti osjećaju ugodno i da imaju sve na raspolaganju. U hotel Borovnik vraćaju se pretežno stariji gosti, no rekonstrukcija će definitivno privući dodatne posjetitelje. Bitna je činjenica da ćemo u zimskim mjesecima imati gdje primiti goste što dosad nije bio slučaj – naglasio je tišnjanski načelnik.

tisno hotel borovnik radovi gradnja klarin 020317 2

Dodao je i to da je prošle godine otok Murter imao preko milijun noćenja, a tendencija da je da do 2025. godine na otoku bude preko 1,5 milijuna noćenja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.