FOTO Stigla najavljena promjena vremena: Zabijelila zagora i obala južno od Šibenika

Najavljena promjena vremena praćena vjetrom i snijegom stigla je u noći sa subote na nedjelju i snizila temperature zraka u prosjeku za petnaestak stupnjeva u odnosu na dan prije.

Premda su još jučer modeli posušili snježne oborine za šibensko područje, Šibenik Meteo kasno sinoć objavio je kako je izašao još jedan visokorezolucijski model koji ipak predviđa akumulaciju snježnih oborina, što se u konačnici pokazalo točnim.

28167261_1943619225680049_4045485429337114696_n

Slab snijeg počeo je u prvim satima nedjelje padati južnije od Šibenika, od Vrpolja do Primoštena, a zabijelila je i Dubrava, Mirlović Zagora i ostatak zaleđa.

Temperature zraka uz obalu od -2 do 2°C, u zaleđu od -4 do -2°C. Oblačno vrijeme uz slab snijeg zadržat će se tijekom cijele nedjelje, a tanji snježni pokrivač izgledniji je južnije od Šibenika, dok bi u noći mogli zabijeliti i otoci. Puhat će umjerena do umjereno jaka bura.

U ponedjeljak nastavak pretežno oblačnog vremena, lokalno uz slab snijeg, a zapadnije od Šibenika od jutra bi se povremeno mogla raskidati naoblaka. Temperature zraka u daljnjem padu, i to bez pozitivnih dnevnih vrijednosti.

Capture

Capture2

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.