FOTO U šibenskoj knjižnici održana svečana dodjela diploma pčelarima

U gradskoj knjižnici ‘Juraj Šižgorić’ održana je svečana dodjela diploma pčelarima kojoj je prisustvovao i župan Goran Pauk.

Pauk je naglasio važnost razvoja tradicionalne poljoprivrede i brojnih prostornih prednosti koje treba materijalizirati.

Pčelarska udruga ‘Pčela’ za svoje je članove organizirala edukaciju i osposobljavanje za zvanje pčelar koju su proveli iskusni pčelari Učilišta ‘Apis’ iz Velike Gorice. Dvadeset polaznika su kroz  teoretski i terenski dio nastave stekli znanja i vještine pčelara te uspješno položili završni ispit.

Iskusni pčelari naglasili su kako se u školu prvenstveno ide kako bi se dobilo znanje.

pcele6

– Veliki broj ljudi u ovoj grupi ima pčelarskog iskustva, ali su bili dovoljno lucidni da shvate da imaju poteškoća i neznanja. I to je cilj ove škole, ispraviti greške i ponuditi nova znanja. Kod mladih pčelara bitno je da ispravno startaju, kazao je Dario Franger, ravnatelj Učilišta ‘Apis’.

Troškove edukacije sufinancirala je Šibensko-kninska županija, Udruga ‘Pčela’ i sami polaznici koji stečeno zvanje mogu upisati u radnu knjižicu.

pcele

pcele2

pcele3

pcele7

pcleel8

plcele2

Pčelarska udruga ‘Pčela’  Šibenik ima preko 80 članova i ovo je treća edukacija koju organizira za svoje članove.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.