FOTO U Vodicama održana županijska smotra Lidrano učenika osnovnih i srednjih škola

Ilustracija/arhiva

Županijska smotra Lidrano 2017. učenika srednjih i osnovnih škola koji su se natjecali u kategorijama dramsko – scenski izraz, skupni scenski izraz, novinarsko, dramsko i literarno stvaralaštvo održana je danas u Kulturnom centru Vodice.

 Na državni Lidrano u kategoriji dramsko-scenskog stvaralaštva izravno ide Bernarda Klarin, učenica prvog razreda Gimnazije Antuna Vrančića.

Među grupnim nastupima izbornik i povjerenstvo izabrali su dvadesetminutnu predstavu ‘Hrvatska književnost’ srednje  škole Lovre Montija iz Knina. Riječ je o predstavi mentorice Nade Jakovčević koja je tekst napisala na osnovi književnih djela.

Od literarnih radova na državnu razinu predlažu se sljedeći radovi:

‘Šef’ autora Didija Delalića, učenika četvrtog razreda Gimnazije Antuna Vrančića; mentor Danijela Grubišić

‘Pjesma za tebe’ autora Ivana Lalića, učenika trećeg razreda Medicinske škole Šibenik; mentor Sonja Prgin

‘Selo moje malo’ autorice Magdalene Jurin, učenice Medicinske škole Šibenik; mentor Sonja Prgin.

Za novinarski dio smotre prijavljen je list šibenskih gimnazijalaca Pegla, te Hipokrat učenika Medicinske škole.

U konkurenciji pojedinačnih radova prošla su dva prijavljena rada; Klare Vendl, učenice prvog razreda šibenske gimnazije, te Olje Dilas, učenice četvrtog razreda srednje škole Lovre Montija Knin.

srednja knin

Školski list Murtelica Osnovne škole Pirovac, te list Škoji Osnovne škole Murterski škoji prijavljeni su za novinarski dio smotre u kategoriji osnovnih škola.

U kategoriji pojedinačnih novinarskih radova osnovnih škola prijavljen je ‘Intervju s Nikolom Bašićem’ Klare Rameš i mentorice Gordana Knez, te rad Ane Grgurice ‘Jedan sasvim neobični djed’ nastao pod mentorstvom profesorice Hamide Šarić.

lidrano

lidrano2

Za državno natjecanje predložena je i radijska emisija ‘Školsko zvono’ vodičke osnovne škole nastao pod mentorstvom Meri Juričev –Dumpavlov, te ‘Razgovor sa Svetim Nikolom’ učenika Bruna Vočaneca iz Knina i mentorice Marije Dujmić.

U kategoriji literalnih radova učenika osnovnih škola predloženi su sljedeći radovi:

‘Može li gore ‘ učenika Luke Miličevca osnovne škole Vodice; mentor Meri Juričev

‘Neobičan susret’ učenice Petre Čarić iz Knina; mentor Marija Dujmić

‘Mami’  učenice Barbare–Roze Stief–Mušec OŠ Pirovac; mentor Anita Vrkić

U kategoriji dramsko-scenskog izraza na državno natjecanje izravno ide Fran Jan Selman, učenik šestog razreda osnovne škole Pirovac. Fran Jan je pod mentorstvom profesorice Anite Vrkić interpretirao djelo Mladena Kopjara ‘Jesi za pusu?’.

Iz pirovačke osnovne škole, pod mentorstvom profesorice Vrkić, dolazi i rad ‘Otimači’ koji je predložen za državnu smotru Lidrano 2017. koja će se održati u Solarisu.

lidrano1

– Državna smotra održat će se u Solarisu od 20. do 23. ožujka gdje će se OŠ Brodarica ponovno naći u ulozi organizatora, u ulozi koju odlično obavlja već nekoliko godina za redom, kazala nam je Gordana Kokić Badžim, koja je zajedno s Viktorijom Lokas koordinatorica Lidrana.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.