Humanitarna utrka Firefighter Stair Challenge u Zagrebu

Sudjelovalo i pet dama: Vatrogasci Šibensko-kninske županije pod punom opremom pretrčali 666 stepenica

Međunarodna utrka vatrogasaca, Zagreb Firefighter Stair Challenge održana je sedmu godinu za redom u organizaciji zagrebačkih vatrogasaca, a boje naše županije branili su  članovi Dobrovoljnih vatrogasnih društva Perković, Brodarica, Dubravice, Vodice i Drniš te Javne vatrogasne postrojbe Šibenik i Vodice. Riječ je o utrci humanitarnog karaktera, a uplate za sudjelovanje uplaćuju se u korist Udruge roditelja vitalno ugrožene djece, Kolibrići. Osim vatrogasaca iz Hrvatske na utrci su nastupili i vatrogasci iz Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Francuske.

Natjecatelji su bili podijeljeni u pet kategorija i to za žene, djecu, open, light i strong, a cilj je bio što prije popeti se na 31. kat Upravne zgrade VMD-a preko 666 stepenica. Najuspješniji predstavnik naše županije bio Ivan Dražić, član DVD-a Perković, koji je nastupio u string kategoriji te je zadanu dionicu prošao za 7,31 minuta što mu donijelo 16. mjesto u ukupnom poretku.

– Pripremao sam se za natjecanje penjanjem na obližnje brdo Parizovac pod punom vatrogasnom opremom i bocom. Osobno nisam zadovoljan rezultatom i znam da ima još mjesta za napredak. Sve počinje i završava u glavi – zaključio je Dražić.

Kao šlag na kraju, dodajmo kako je Šibensko-kninsku županiju predstavljalo i pet dama, Martina Ćorić i Ruža Papak iz DVD-a Perković, Marta Juričev-Martinčev iz DVD-a Vodice te Ana Ninić i Renata Pirija iz DVD-a Brodarica.

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.