Provjerite tko je ova kazališna faca

FOTO/VIDEO Izgleda da je ovaj Šibenčanin prilično omiljen u Karlovcu. Umalo se vratio doma, ali je produžio do SplitaFoto: Gradsko kazalište ''Zorin dom'' Karlovac

Smijeh, ali i pokoja suza, obilježili su odlazak Srećka Šestana, ravnatelja kazališta ”Zorin dom” u Karlovcu na novu dužnost, onu intendanta HNK-a u Splitu. Sve je to vidljivo na službenoj Facebook stranici karlovačkog kazališta koje je zabilježilo Šestanov odlazak.

Pozdravljanje je očito trajalo nekoliko dana. Prvo su svom bivšem ravnatelju priredili otvorenje fiktivnog ”Trga zvijezde Šestanove”, a taj događaj su pohodili i stari i mladi. Nadalje, Šestana je pozdravio i cijeli glumački ansambl na pretpremijeri kazališnog komada.

Potom su ga pozdravili i karlovački motoristi i priredili mu oproštajnu vožnju, a Šestan je dobio ispisnicu na ”revers” iz karlovačkog kazališta sa željom da se vrati. Bivši šef kazališta dobio je i skupnu sliku, a iz grada su ga ispratili motoristi iz karlovačke Moto legije.

– Našli ste me danas na prvom radnom danu u Splitu. Taman smo završili s Kazališnim vijećem, a večeras naš operni ansambl otvara Ljubljanski feestival s predstavom Aida pa i mi, kad sve riješimo administrativno oko 12 sati, krećemo za Ljubljanu. Osjećaji su još uvijek pomiješani nakon veličanstvenog ispraćaja iz Karlovca. Ovakav ispraćaj mi samo dokazuje da smo Karlovčani i ja osobno našli zajednički emotivni naboj i da uspješan projekt profesionalizacije gradskog kazališta ne bi mogao uspjeti bez dobre suradnje sa svim Karlovčankama i Karlovčanima – kazao nam je Šestan te se od srca zahvalio za šest i pol godina u Karlovcu. I dalje, veli, stoji kod svojih riječi, a one su da nije rekao zbogom nego doviđenja svom Karlovcu.

Podsjetimo, Šestan je šibenski kazališni umjetnik koji je Zorin dom vodio nešto manje od sedam godina, prije toga je bio pomoćnik ministra kulture, a spominjao se i kao mogući kandidat za ravnatelja šibenskog teatra. No, tu funkciju je ipak preuzeo mladi glumac Jakov Bilić, a Šestan je dobio veliku čast i postao intendant nacionalne kazališne kuće u Splitu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.