FOTO Vojska na ulicama, avioni nadlijeću grad: Pogledajte kako se Knin priprema za proslavu Oluje

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Vojska na ulicama, zrakoplovi nadlijeću grad. Takva je slika Knina danas, dan prije početka dvodnevne svečane proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, te 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja.

Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Podsjetimo, sutra od 13 do 21 sat, na pomoćnom  igralištu NK Dinara Knin bit će izložen taktičko-tehnički zbor gdje će se moći razgledati naoružanje i vojna oprema Oružanih snaga RH, a na gradskom stadionu NK Dinara Knin, od 18 sati igrat će se revijalne nogometne utakmice između veterana HV-a i veterana HVO-a, te ‘Old Star’ nogometne ekipe predvođene izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije Zlatkom Dalićem i pripadnika Hrvatske vojske i policije.

U nedjelju svečani program počinje budnicama grada Knina u izvedbi Orkestra OS RH u 6.30 sati. Taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme Oružanih snaga RH moći će se razgledati na gradskom stadionu NK Dinara od 8 do 21 sat.

Kod spomenika hrvatske pobjede ‘Oluja 95’ u 8.05 sati visoki dužnosnici RH položit će vijence i zapaliti svijeće, nakon čega će se na trgu Dr. Ante Starčevića od 8.15 sati i prigodno obratiti. U 9.10 sati planiran je mimohod motocikla i starodobnih vojnih vozila.

Prigodni program na Kninskoj tvrđavi započet će u 9.30 sati čitanjem povjesnice te  imena poginulih i nestalih pripadnika u VRO Oluja. Zvonjavom Kninskih crkvenih zvona obilježit će se ulazak pripadnika HV u grad Knin tijekom VRO Oluja nakon čega će se na Kninskoj tvrđavi uz intoniranje himne RH podići zastava Republike Hrvatske. Isto tako, iz šest topničkih oružja ispalit će se 23 počasna plotuna u spomen na 23. obljetnicu VRO Oluja.

Planiran je i atraktivan zrakoplovni mimohod i prigodni letački program akro grupe ‘Krila Oluje’.

Po završetku programa na Kninskoj tvrđavi, od 10.45 sati slijedi mimohod s Kninske tvrđave do crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta, gdje će u 11.30 sati započeti sveta misa za Domovinu koju će predvoditi šibenski biskup Tomislav Rogić i vojni ordinarij u RH Jure Bogdan.

Za građane i posjetitelje grada Knina od 12 do 15 sati bit će organizirana podjela graha.

Od 12.35 sati predviđen je doček sudionika ultra maratona Šibenik – Knin, a od 12.45 sati na Trgu Dr. Ante Starčevića pripadnici Počasno-zaštitne bojne izvest će Vojno akrobatski ceremonijalni program.

Obavještavamo građane da će najavljeno ispaljivanje plotuna i zračni mimohod uzrokovati pojačanu buku, te unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.