FOTOGALERIJA Kolinda posjetila svetište sv. Nikole Tavelića dok su je mali Šibenčani nestrpljivo čekali ispred samostana

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nakon posjeta Osnovnoj školi Fausta Vrančića, gdje je sklopu projekta ‘Hrvatska čita’ zajedno s djecom čitala ulomke iz djela Vesne Parun, posjetila je Hrvatsko nacionalno svetište Sv. Nikole Tavelića.

Gvardijan samostana sv. Frane fra Ivan Bradarić upoznao ju je bogatom povijesti samostana i crkve sv. Frane, pokazao joj Nakićeve orgulje, jednu od njavećih vrijednosti crkve i poveo  u obilazak muzeja i vrta.

Predsjednici Grabar-Kitarović pokazali su i izložbu fotografija ‘Put sandala sv. Nikole Tavelića’ koja prikazuje put sv. Nikole Tavelića od njegova rođenja i života u Šibeniku oko 1340. godine, preko misijskog djelovanja u Bosni do Jeruzalema i njegove mučeničke smrti, a za uspomenu je dobila monografiju ‘Samostan i crkva sv. Frane u Šibeniku’.

Veliko oduševljenje zbog posjeta predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović pokazala su djeca koja su strpljivo čekala red na fotografiranje, a posebno su ih razveselile sličice s likom predsjednice koje su dobili na poklon. Predsjedničin posjet svetištu sa zanimanjem su pratili i stanari okolnih kuća koji su za ovu prigodu postavili hrvatsku zastavu na prozor, a jednu je nosio i učenik Osnovne škole Fausta Vrančića s kojim se Grabar-Kitarović fotografirala.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.