FOTO/VIDEO Šibenski osnovci zapalili stotine lampiona u spomen na vukovarske heroje

Stotine lampiona zapaljeno je večeras na Trgu palih branitelja Domovinskog rata u Šibeniku u znak sjećanja sve stradale branitelje i civile herojskog grada Vukovara.

Lampione su zapalili učenici iz škola Fausta Vrančića, Jurja Dalmatinca i Jurja Šižgorić te članovi Društva ‘Naša djeca’, a pridružila im se i pročelnica UO za društvene djelatnosti Grada Šibenika Mirjana Žurić.

vukovar lam

vu1 vu2 vu3 vu4 vu5 vu7

– Grad Vukovar je pao u Domovinskom ratu i ovo palimo za njega i mnoge ljude koji su tada nastradali. Danas je to slobodan grad- kazala nam je Marina, učenica OŠ Jurja Šižgorića.

Učenici su u sklopu prigodnog programa pročitali i ‘Priču o gradu’ Siniše Glavaševića.

‘Vjerojatno bih odustao i od sebe sama, ali ne mogu. Jer, tko će ostati ako se svi odreknemo sebe i pobjegnemo u svoj strah? Kome ostaviti grad? Tko će mi ga čuvati dok mene ne bude, dok se budem tražio po smetištima ljudskih duša, dok budem onako sam bez sebe glavinjao, ranjav i umoran, u vrućici, dok moje oči budu rasle pred osobnim porazom?

Tko će čuvati moj grad, moje prijatelje, tko će Vukovar iznijeti iz mraka?’

vu8 vu9 vu10 vu12 vu13 vu14 vu11

 

SNAGA Šibenski portal

Lampioni za Vukovar

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.