Glavaš pitao Burića je li njegov život Švicarska. Dobio je odgovor da mu izlaganja sliče na grčke epove jer su nikad dokazana mašta

Mostov gradski vijećnik Ivo Glavaš pročitao je danas na ‘aktualcu’ jedan u nizu svojih već poznatih proglasa u kojem je gradonačelniku Željku Buriću poručio kako Šibenik prezentira kao da mu je susjedni grad Zurich u Švicarskoj, a nakon Pyongjanga ovoga puta dohvatio se Švicarske i poznate pjesme Dina Merlina ‘Moj je život Švicarska’.

– Možda je vaš život Švicarska, ali stanje je alarmantno, poduzetnici su na koljenima. Nemojte da vaši odgovori na moja pitanja budu u vidu bajke i da me vrijeđate na osobnoj razini kao što ste to prošli put napravili – rekao je Glavaš Buriću.

A ustvrdio je kako je do njega došao vrlo alarmantan podatak da je oko 500 iznajmljivača iz Šibenika odjavilo svoju djelatnost i da su ogorčeni na Burića koliko god se on skrivao iza Zelenog grada. I Grad i država su izvršili udar na privatne iznajmljivače pa im je jedini izlaz odjava apartmana i prijava za vrijeme sezone.

Nadalje, ustvrdio je Glavaš kako nema ni parkinga, ali gradonačelnika za to nije briga jer bi odavno pronašao rješenje.

– Kad treba način da uzme novac iz džepova iznajmljivača, vrlo je dovitljiv – naglasio je Glavaš.
Burić mi nije ostao dužan.

– Izlaganja Glavaša podsjeća na grčke epove jer oni su nikad dokazana mašta. Ja uvijek govorim činjenicama i argumentima, a vi govorite o katastrofalnom Šibeniku, a istovremeno je u gradu prodan kvadrat za šest tisuća eura – krenuo je Burić.

Ne samo da je pala nezaposlenost u Šibeniku, nego je porasla i zaposlenost. Na jednog umirovljenika, nastavio je Burić, ide 1.42 zaposlena, a prosjek Hrvatske je jedan naprema 1,2.

– Ne priča Burić bajke nego poslovni dnevnik. Uostalom, imate, ako znate pročitati tablice, službene podatke komore, gdje točno vidite kakav je uvoz i izvoz. Nemojte tlačiti više Gradsko vijeće pisanim dokumentima. Ja se nadam da će vam ovo biti zadnji mandat u Gradskom vijeću jer ćemo biti brži i konstruktivniji bez vas – poručio mu je Burić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.