‘Glavnih ubojica u prometu’ i dalje ima previše: Tijekom vikenda policija ispisala čak 217 prekršaja

Ukupno 217 prekršaja od 301 kontroliranog vozila, utvrdila je prometna policija tijekom akcije koju su provodili od petka do nedjelje na našem području.

Akcija je bila usmjerena na sprječavanje i sankcioniranje takozvane ‘četiri glavne ubojice u prometu’, a među 217 prekršaja, njih čak 64 odnosila su se na nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja. Nadalje, policija je utvrdila 44 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 30 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola ili droga, tri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, te 76 ostalih prekršaja.

Kako su izvijestili iz Policijske uprave šibensko-kninske, u vrijeme pojačane akcije na našem se području dogodilo pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. Vozače stoga još jednom pozivaju da poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, čime doprinose osobnoj sigurnosti i sigurnosti svih drugih sudionika u prometu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.