Gle, Krka! Ne propustite novi serijal na RTL Kockici

Turisti u Nacionalnom parku Krka/Šibenski portal

Serijal edukativnih emisija za djecu ‘Gle, Krka!’ počinje s emitiranjem od ponedjeljka, 29. siječnja na RTL Kockici.

Po čemu je poseban Nacionalni park ‘Krka’? Ako ga još niste imali priliku posjetiti, Miro, Maša i Dorian pomoći će vam da to saznate u novoj edukativnoj emisiji ‘Gle, Krka!’, svaki dan od ponedjeljka do petka, u 14.50 sati do 9. veljače.

Javna ustanova ‘Nacionalni park Krka’ i popularni hrvatski dječji kanal RTL Kockica pripremili su deset zabavnih obrazovnih emisija za djecu, od kojih svaka tematizira jedan dio bogate prirodne i kulturnopovijesne baštine Parka.

Što je to nacionalni park, a što sedra? Koje biljke i životinje žive na području Nacionalnog parka „Krka“ i koji je jedini sisavac koji može letjeti? Gdje se nalaze Bilušića buk i Manojlovački slapovi i što se krije u Oziđanoj pećini? Zašto toliko ljudi posjećuje Visovac i manastir Krka i mogu li se na Roškom slapu vidjeti vile? Odgovore će za vas potražiti simpatični Miro i radoznala djeca Maša i Dorian, koji razgovaraju sa stručnim djelatnicima Nacionalnog parka ‘Krka’ dok šetaju bajkovitim krajolicima u očuvanoj prirodi.

Javna ustanova ‘Nacionalni park Krka’ veliku pažnju posvećuje edukaciji, odnosno odgojno-obrazovnoj ulozi zaštićenog područja, posebno kada se radi o djeci i mladima. Svijest o važnosti zaštite okoliša  i razvijanje senzibiliteta prema prirodi treba graditi kod najmlađih članova zajednice jer su upravo oni najbolji promotori pozitivnih ekoloških poruka u svojoj užoj i široj okolini. Zato će i emisija Gle, Krka! sigurno biti informativna i zanimljiva brojnim malim ‘kockićima’, ali i povod da pozovu svoje obitelji u obilazak Krke u kojem će oni sami kao pravi vodiči pokazati sve novo što su naučili.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.