Gorjeli stupovi struje, slomljena stabla blokirala ceste, građani zatrpali 112 pozivima…Sinoć je bilo svega

Stotine poziva građana zaprimio je tijekom jučerašnjeg dana Centar 112 Šibensko-kninske županije zbog olujnog juga koje je od popodneva pa sve do kasnih noćnih sati divljalo diljem Jadrana. Na mahove je puhalo i do 100 kilometara na sat i prouzročilo ukupno 27 lomljenja stabala diljem županije, a zabilježeno je i devet požara drvenih stupova od struje.

– Tijekom dana radi oborenih stabala i grana po prometnicama, vatrogasne snage intervenirale su 15 puta, a 12 puta Hrvatske ceste. Požari drvenih stupova električne mreže uz koordinaciju s Elektrom su ugašeni – kazao nam je dežurni operater u Županijskom centru 112.

Polomljenih stabala bilo je na području od Drniša i Kistanja pa sve do Brodarice, Mandaline, Šibenskog mosta, Šubićevca, Meteriza.

Podsjetimo, zbog olujnog juga Šibenik, Vodice, Primošten, Skradin i Brodarica ostali su bez struje oko 18,30 sati, no ubrzo je građanima električna energija pristigla u domove.

Šibenik i okolica ostali u potpunom mraku, s krova kuće u Crnici letjeli crjepovi i oštetili automobil

– Bez struje su građani ostali zbog ispadanja dalekovoda iz električne mreže. Većina kvarova je uklonjena, osim na području Rogoznice gdje će se tijekom jutra normalizirati opskrba strujom – dodaju iz Županijskog centra 112.

Stanari manje stambene zgrade u Crnici blizu bazena ostali su uslijed jakih udara vjetra bez krova, a kako nam je sinoć kazao jedan od očevidaca, vjetar je odnio dijelove krova kojeg su stanari nedavno obnovili i poprilično oštetio jedan automobil.

Olujno jugo poplavilo je i vodičku rivu, a zbog velikog nevremena načelnik Općine Tisno Ivan Klarin sazvao je hitnu sjednicu Stožera za zaštitu i spašavanje. Dijelovi Tribunja također su bili poplavljeni, no Centar 112 Šibensko-kninske županije zabilježio je samo jednu vatrogasnu intervenciju ispumpavanja objekta.

FOTO Olujno jugo poplavilo vodičku rivu

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.