Gospodarstvenim savjetnicima iz 20 zemalja svijeta prezentirana postignuća Šibenika

????????????????????????????????????

Šibensko-kninski župan Goran Pauk i zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić održali su danas sastanak s gospodarskim savjetnicima akreditiranima pri stranim diplomatskim misijama.

Tema sastanka bila je ‘Prezentacija gospodarskih postignuća i potencijala Šibensko-kninske županije’, a sudjelovali su i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Šibenik Ivan Soža, direktor Poduzetničkog inkubatora Ivan Pašalić te Mira Lepur, ravnateljica JU Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, koji su prezentirali neke od ključnih projekata ustanova koje predstavljaju.

– Naša vizija razvoja Šibensko-kninske županije temelji se na održavanju visoke kvalitete života, očuvanja naše prirodne i kulturne baštine, te razvijanju konkurentne i inovativne tehnologije. Unaprjeđenjem obrazovnog sustava želimo unaprijediti zapošljivost naših učenika i privući studente iz drugih krajeva u našu županiju. Težimo uravnoteženom razvoju svih dijelova naše županije, a kako bismo to postigli provodimo niz strateških mjera – kazao je župan Goran Pauk gospodarskim savjetnicima koji dolaze iz Austrije, Azerbejdžana, Belgije, Češke, Čilea, Francuske, Indije, Italije, Izraela, Japana, Katara, Kazahstana, Kine, Nizozemske, Norveške, Poljske, SAD-a, Švedske, Turske i Nordijske komore.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta predstavio im je ključne projekte Šibenika te potencijale poduzetničke zone Podi koju će gosti imati priliku obići tijekom svog dvodnevnog posjeta Šibensko-kninskoj županiji.

– Šibensko gospodarstvo oslonilo se na malo i srednje poduzetništvo, a ključnu ulogu u tome preuzela je Poduzetnička zona Podi. Riječ je o prostorno najvećoj zoni u Hrvatskoj koja se proteže na površini od 5,5 milijuna četvornih metara, odlične prometne povezanosti, a čije je osnivanje potaknulo razvoj proizvodnih djelatnosti na području Šibenika i Šibensko-kninske županije – kazao je dogradonačelnik Mileta.

U sklopu posjeta Šibensko-kninskoj županiji, strani diplomati obići će tvrtke Marinetek NCP i brodogradilište NCP-a, iNavis centar, Alutech, Poduzetničku zonu Podi te će se susresti s predstavnicima Grada Skradina gdje će im biti prezentiran ‘Projekt Prukljan’.

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.