Grad Šibenik za kulturu je ove godine izdvojio više novaca nego lani

Za programe kulturnih udruga i organizaciju Šibenskog kulturnog ljeta Grad Šibenik izdvojit će 140 tisuća kuna više u odnosu na prošlu godinu, a povećana su i sredstva koja se dodjeljuju udrugama civilnog društva, saznajemo u gradskoj upravi nakon donesene odluke o raspodjeli sredstava iz proračuna.

 Pristigle prijave programa u kulturi vrednovalo je Kulturno vijeće grada Šibenika, a za  programe kulturnih udruga i organizaciju Šibenskog kulturnog ljeta 2019. sredstva su povećana u iznosu od 140 tisuća kuna u odnosu na prošlu godinu. Šibenska narodna glazba tako je dobila 210 tisuća kuna, Šibensko pjevačko društvo Kolo 200 tisuća kuna, a kako su rasporedili ostatak novca možete provjeriti ovdje.

Za Šibensko kulturno ljeto predviđeno je 510 tisuća kuna, a ‘najveći dio kolača’ pripao je Organizaciji Večeri dalmatinske šansone kojoj je dodijeljeno 105 tisuća kuna. Off Jazz& Blues Festivalu ide 70 tisuća kuna, Plesnom teatru Sjene i Šibenik dance festivalu 55 tisuća kuna, popis ostalih udruga možete pogledati ovdje.

 Iznos od 854 tisuća kuna raspoređen je udrugama civilnog društva za programe i projekte 35 udruga. Sredstva su povećana za 254 tisuće kuna, a najveće povećanje odnosi se na rad i program Gradskog društva Crvenog križa Šibenik.

Prijave pristiglih programa ocjenjivala su Povjerenstva za provedbu postupka stručnog vrednovanja prijava zaprimljenih po Javnom pozivu. Zadaća Povjerenstava je stručno vrednovati prijave isključivo na temelju programskih i financijskih podataka iznesenih u obrascu prijave te na temelju podataka iz popratne dokumentacije.

(Foto: ilustracija)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.