Građani danas biraju šibensko-kninskog župana, tri gradonačelnika i dva načelnika općina

Birališta dilljem Hrvatske otvorena su jutros u 7 sati, a građani će sve do 19 sati moći glasovati u drugom krugu lokalnih izbora u kojem biraju župane i njihove zamjenike u osam županija, gradonačelnika Grada Zagreba, gradonačelnika i njegove zamjenike u 54 grada, općinskog načelnika i njegovog zamjenika u 102 općine, a održat će se i ponovljeni izbori za zamjenika općinskog načelnika Općine Rasinja iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine.

U Šibensko-kninskoj županiji građani će, osim župana, birati i gradonačelnike Šibenika, Knina i Vodica, kao i načelnike općina Tribunj i Ružić.

Diljem županije otvoreno je 212 biračkih mjesta, u Šibeniku njih 70.

Podsjetimo, za razliku od proteklih lokalnih izbora 2013. godine kada je u Šibensko-kninskoj županiji bilo registrirano 106.844 građana s pravom glasa, ove je godine broj birača manji za 7.438 i upisano ih je 99.406. Do 19 sati, kada će biti zatvorena birališta, trajat će izborna šutnja, a svako kršenje građani mogu prijaviti Državnom izbornom povjerenstvu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.