Gradska knjižnica na Knjizi Mediterana: Pred Splićanima Poljičkova ‘Povijesna jezgra Šibenika’

Gradska knjižnica Juraj Šižgorić i ove godine sudjeluje na uglednoj književnoj manifestaciji Knjiga Mediterana koja se održava u Splitu. Danas će u sklopu manifestacije u 19 sati u Palači Milesi tako biti predstavljena knjiga Ivice Poljička, šibenskog sociologa i državnog tajnika u Ministarstvu kulture, pod nazivom ‘Povijesna jezgra Šibenika: između propadanja i revitalizacije’.

Podsjetimo, knjigu je šibenska Gradska knjižnica objavila u ediciji Faust u prosincu 2016. godine, zajedno s Veleučilištem u Šibeniku i Muzejom grada Šibenika, a  Splićanima će je uz autora predstaviti i arhitekt Gustav Červar te ravnatelj Gradske knjižnice Vilijam Lakić.

Inače, Knjigu Mediterana organizira Književni krug Split pod visokim pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Suorganizatori su Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu, zagrebački Filozofski fakultet, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu te Zavod za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Splitu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.