Gradske službe reagirale zbog poskupljenja cijene prijevoza do Jadrije

Pročelnik gradskog Komunalnog odjela Josip Živković reagirao je danas na poskupljenje cijena brodskog prijevoza do Jadrije. Upozorio je koncesionare obrta ‘Luce’ i ‘Jadran 4’ kako su cijenu prijevoza podignuli s 10 na 12 kuna bez da su se prije toga konzultirali s nadležnim službama Grada Šibenika.

– Upozoravamo vas, da ste se, kao nositelj koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti prijevoza putnika brodom na relaciji Šibenik-Jadrija, dužni pridržavati Ugovora o koncesiji, a eventualne promjene usuglasiti s Gradom Šibenikom. Stoga Vas pozivamo da odmah ispravite navedeni propust, te zahtjev za promjenu cijene prijevoza uputite u redovnu proceduru nadležnim službama Grada Šibenika – stoji u dopisu upućenom vlasnicima dvaju obrta Damiru Barbači i Marku Bausu.

Naime, prema redovnoj proceduri o eventualnom podizanju cijene ovakve usluge mora raspraviti i dati svoje mišljenje i Savjet potrošača, što u konkretnom slučaju nije učinjeno. Podsjetimo, šibenski gradonačelnik Ante Županović i sam je javno kazao kako se ne slaže s povećanjem cijene prijevoza brodom na Jadriju, posebice kada se ima u vidu aktualno snižavanje cijene goriva.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.