Grguričin reagirao na izjave članova 113. šibenske brigade

Goran Grguričin medijskim priopćenjem reagirao je na nedavni istup članova 113. šibenske brigade Jose Slamića, Mile Vitića, Marina Frkića i Zdravka Stančića koji su s konferencije za novinare poručili kako ‘Nikola Vukošić nije bio zapovjednik obrane Šibenika u Rujanskom ratu’. Podsjetimo, takva je titula ispod imena i prezimena Nikole Vukošića pogreškom objavljena u članku ‘Odjeci presude hrvatskim generalima u Haagu’ u Šibenskom tjedniku.

ZAŠTO SU UOPĆE REAGIRALI?!

Zbog čega jedan natpis nedovoljno pažljivog, možda nedovoljno upućenog ili nespretno sročene novinarske rečenice, u kojoj je stajalo: ‘kazao nam je Nikola Vukošić, zapovjednik obrane Šibenika 90-ih godina’, a moglo je stajati, ili bi možda bilo bolje da je stajalo: ‘kazao nam je Nikola Vukošić, jedan od zapovjednika obrane Šibenika 90-ih godina’, izaziva ovakvu reakciju bilo koga, pa makar i Udruge 113. brigade Hrvatske vojske – poručuje Grguričin koji je u ratu obnašao dužnost zamjenika Nikole Vukošića.

– Tko kome, ma na kojoj poziciji tada, kasnije i danas bio, daje za pravo suditi i vagati, pa ocjenjivati količinu doprinosa? – zapitao se Grguričin nakon istupa članova 113. brigade.

DESTRUKTIVNO DJELOVANJE

U svom priopćenju prilaže naredbu o formiranju štaba na području PU Šibenik i dozvolu za ulazak u stožerno mjesto iz kojih se, kaže Grguričin, ‘jasno ogleda pozitivna i odlučujuća činjenica koja je doprinijela uspjehu jest preklapanje u istoj osobi Nikoli Vukošiću kao Načelniku PU Šibenik, rukovoditelj Stožera policije i komandant Zajedničkog  (kriznog) štaba Općine Šibenik’.

– No, to ne umanjuje i ne diskreditira sve druge zapovjednike, bilo koje razine rukovođenja, no svakako, nije primjereno i nije potrebno, na ovakav način obraćati se u javnost, jer to samo ukazuje da oni koji su djelovali destruktivno u danima ‘ponosa i slave’ ni danas ne odustaju djelovati destruktivno – zaključuje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.