HAK izdao posebno upozorenje za nadolazeći vikend

Kolnici su mokri i skliski od kiše u Istri, Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru, vlažni mjestimice u Lici, Slavoniji, dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Mogući su odroni. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez zimske opreme, izvjestio je Hrvatski autoklub.

Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost u Istri, Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru. Magle ima i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Oštrovice i tunela Tuhobić.
– Na našim prometnicama, posebice u priobalju gdje je i blaža klima, tijekom nadolazećeg vikenda očekujemo veći broj sudionika u prometu i na dva kotača. Za najugroženiju skupinu sudionika u prometu, motocikliste, mopediste i bicikliste, kalendarska godišnja doba nisu ograničavajući faktor kretanja već meteorološki uvjeti pa ostale sudionike u prometu pozivamo na pojačan oprez. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine – izvješavaju iz HAK-a.
Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama u Lici

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.