HDZ će 25.ožujka izabrati vodstvo nakon smijenjenih predsjednika u Kninu, Pirovcu, Tribunju, Tisnom i Primoštenu

Povjerenstvo HDZ-a Knin na sjednici održanoj 15. veljače donijelo je odluku o održavanju prijevremenih unutarstranačkih izbora za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Grada Knina. Izbori će se održati 25. ožujka, a isti dan održat će se izbori i u četiri općinske organizacije u Tisnom, Tribunju, Primoštenu i Pirovcu.

– Izbori će se u svih pet organizacija održati isti dan, u nedjelju 25. ožujka u vremenu od 8 do 19 sati – potvrdio nam je predsjednik županijske organizacije Nediljko Dujić.

 

Podsjetimo, zbog loših rezultata lokalnih izbora, Županijski odbor šibensko-kninskog HDZ-a u listopadu prošle godine raspustio je gradsku organizaciju u Kninu i svoje četiri općinske organizacije u Tisnom, Tribunju, Primoštenu i Pirovcu.

U Kninu se prvi put dogodilo da HDZ nema gradonačelnika jer je Josipu Rimac, inače i predsjednicu kninske organizacije stranke skoro u prvom krugu pobijedio aktualni gradonačelnik, nezavisni Marko Jelić.

Nikola Blažević u listopadu je imenovan povjerenikom HDZ-a za grad Knin kako bi pripremio tu organizaciju za nadolazeće unutarstranačke izbore. Bivšeg kninskog gradonačelnika na tu funkciju imenovao je Županijski odbor stranke na prijedlog šefa županijske organizacije Nediljka Dujića.

Slična se situacija dogodila i u Tribunju gdje je HDZ-ov Damir Pilipac izgubio od mladog Marka Grubelića. U Pirovcu, Tisnom i Primoštenu HDZ nije uspio pobijediti sadašnje načelnike HNS-ovca Ivana Gulama, SDP-ovog Ivana Klarina i nezavisnog Stipu Petrinu koji su svoje nove mandate osigurali već u prvom krugu.

 

Dujićev čovjek od povjerenja: Blažević će konsolidirati izgubljeni kninski HDZ

Nikola Blažević imenovan je povjerenikom HDZ-a za grad Knin kako bi pripremio tu organizaciju za nadolazeće unutarstranačke izbore. Bivšeg kninskog gradonačelnika, doznajemo, na tu funkciju imenovao je Županijski odbor stranke na prijedlog šefa županijske organizacije Nediljka Dujića, i to nakon što je Josipa Rimac izgubila izbore u gradu koji je od osamostaljena Hrvatske ‘držao’ HDZ….

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.