HDZ ipak samostalno: Paško Rakić kandidat za drugog dogradonačelnika

Paško Rakić bit će HDZ-ov drugi kandidat za dogradonačelnika Šibenika na lokalnim izborima u svibnju. Odluka je to donesena na večeras održanoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a.

Kao što smo već ranije pisali, Željko Burić, aktualni gradonačelnik Šibenika, i njegov zamjenik Danijel Mileta idu po drugi mandat, a HDZ na ove izbore izlazi samostalno.

– Jednostavno smo procijenili da je stranka u ovom trenutku dovoljno jaka, konsolidirana i složna da možemo samostalno preuzeti odgovornost za sve sjajne projekte koje imamo i koje ćemo imati u sljedećem mandatu ukoliko dobijemo priliku. Također želimo poručiti da HDZ neće trgovati ni sa kim, nego da smo u stanju preuzeti odgovornost s mladim ljudima, novom generacijom koja je dovoljno politički jaka. Želimo poručiti da ćemo i ubuduće favorizirati mlade ljude kao što je to sad Paško Rakić, kandidat za drugog zamjenika gradonačelnika, kazao je Željko Burić, predsjednik šibenskog HDZ-a.

Špekuliralo se da Rakićevo mjesto zapravo želi Hrvoje Zekanović, koji je iz kvote HRAST-a s liste HDZ-a ušao u Hrvatski sabor na prošlim parlamentarnim izborima. Zekanović navodno čeka rezultate anketa da bi na izbore za gradonačelnika izašao kao kandidat u koaliciji s Hrvatskom konzervativnom strankom, a kandidat za njegovog zamjenika bio bi aktualni zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer.

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.